Κλείσιμο

Έρευνα για φοροδιαφυγή-μαμούθ σε βάρος του Σκολάρι ανοίγει η Πορτογαλία

Έρευνα σε βάρος του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Φελίπε Σκολάρι άνοιξαν οι πορτογαλικές Αρχές, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον πολύπειρο τεχνικό να έχει διαπράξει φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ κατά τη παλαιότερη θητεία του στον πάγκο της Πορτογαλίας.

Ο 65χρονος Σκολάρι θήτευσε ως προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας μεταξύ του 2003 και του 2008. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου και του ολλανδικού Τύπου, η έρευνα των πορτογαλικών Αρχών συνδέεται με την εν λόγω πενταετία και αφορά πληρωμές ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την ολλανδική Het Financieele Dagblad, τα χρήματα αυτά δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία, και τελικά μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο 65χρονος τεχνικός αρνείται κάθε εμπλοκή σε υπόθεση φοροδιαφυγής. Σε γραπτή δήλωσή του, τόνισε πως έχει δηλώσει τα εισοδήματά του σε κάθε χώρα που έχει εργαστεί και εξέφρασε την ελπίδα πως η Δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια.

Η έρευνα ανοίγει ένα μήνα πριν την έναρξη του Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί στη Βραζιλία. Ο κ. Σκολάρι κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ