Όλα για όλα στο Καζάν ο Παναθηναϊκός για την πρώτη θέση(ήττα με 58-67 απο την Αρμάνι)


Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 67-58 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας δυσχεραίνοντας τη θέση του στην προσπάθεια κατάκτησης της πρώτης θέσης του 7ου ομίλου. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εξασφάλισε και μαθηματικά τη 2η θέση, αφού υπερασπίστηκε το +21 στο Μιλάνο και πλέον θα μεταβεί στο Καζάν της Ρωσίας για το +7 απέναντι στην Ούνιξ, στις 29 Φεβρουαρίου, με στόχο το... πλεονέκτημα στα πλέι οφ.


Νωρίτερα, η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ είχε κάνει δώρο στους «πράσινους» νίκη, 94-87 στην παράταση επί της Ούνιξ Καζάν στην Κωνσταντινούπολη.


Κακός σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός... τα έσπασε έξω από τα 6.75 με 2/16 τρίποντα, ενώ έμεινε στο 40% στα δίποντα με... 19/47. Οι Ιταλοί είχαν 18 ασίστ έναντι 8 των γηπεδούχων και 10/23 τρίποντα. Ο Νικολό Μελί με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Αρμάνι που είχε τη διάθεση στα τελευταία λεπτά να «πιάσει» το +22 (57-78 ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο) για να ελπίζει, αλλά μετά το +15, 52-67 στο 37΄, Σάτο και Μπατίστ είπαν το «όχι». Καθοριστική ήταν η συνεισφορά των Φώτση και Μπουρούση στην επιστροφή τους στην Αθήνα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, ενώ ο πρώην «ερυθρόλευκους», Γιάννης Μπουρούσης είχε 12π., 8 ριμπάουντ. Διαμαντίδης και Μπατίστ ήταν οι μόνοι με διψήφιο νούμερο πόντων για τον Παναθηναϊκό, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67


Η ομάδα του Μιλάνου προσπάθησε με τρίποντα να αιφνιδιάσει τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας και παρά τα... 1/7 που είχε έξω από τα 6.75 στα πρώτα λεπτά κατάφερε να ξεφύγει με τη μέγιστη τιμή της υπέρ της διαφοράς έως τότε (+5), 11-16, στο 10΄. Ομάρ Κουκ και Τζεντίλε ήταν αυτοί που μετέτρεψαν το 11-11 (ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί μόνο δύο φορές, 8-7 και 11-9) σε 11-16 έξω από τα 6.75 και ήταν επίσης πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων με 6 πόντους έκαστος στην 1η αυτή περίοδο.


Αναποτελεσματικός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε τρεις φορές στο -7 (11-18, 14-21 και 16-23) ενώ ο κορυφαίος της Αρμάνι στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, Νικολό Μελί με το δεύτερό του τρίποντο, μετά την ανάπαυλα, έδωσε αέρα 10 πόντων στην ιταλική ομάδα, 16-26. Το δεύτερο προσωπικό του τρίποντο, αλλά και δεύτερο του Παναθηναϊκού μέχρι τότε (2/9) πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, 21-26. Ο Μπρέμερ απάντησε με... κρύο αίμα έξω από τα 6.75, αλλά με την επιστροφή των δύο Ελλήνων διεθνών Φώτση, Μπουρούση για την Αρμάνι, οι «πράσινοι» πίεσαν στην άμυνα, Λόγκαν και Μπατίστ βρήκαν τρόπο να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και μέσα σε ένα δίλεπτο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 29-29 (18ο λεπτό). Όμως, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν κατάφεραν να προηγηθούν, με το ημίχρονο να τους βρίσκει στο -2, 32-34, μετά από 2/2 βολές του Διαμαντίδη και καλάθι του Μπατίστ που δεν μέτρησαν οι διαιτητές, αφού πρώτα έκαναν χρήση του "instant replay".

Όσο κι αν προσπάθησε στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ν' ανακτήσει το προβάδισμα. Μείωσε σε 34-35 με λέι απ του Νικ Καλάθη και 36-37 με δίποντο του Διαμαντίδη, αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Ιταλού τεχνικού Σέρτζιο Σκαριόλο: Αρχικά με σερί 0-7, από Τζεντίλε, Φώτση και Μπουρούση οι Ιταλοί απομακρύνθηκαν και πάλι, 36-44. Ο επί σειρά ετών παίκτης του Παναθηναϊκού, Αντώνης Φώτσης, εκτόξευσε για πρώτη φορά στο +12 την τιμή της διαφορά, 39-51, με το δεύτερο τρίποντό του φτάνοντας τους 10 πόντους.


Η Αρμάνι επιδείκνυε ομαδικό τμήμα στο παρκέ (14 ασίστ έναντι 7 του ΠΑΟ στο 30΄). Από την άλλη η αστοχία του Παναθηναϊκού στα τρίποντα, δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ομπράντοβιτς να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά (11 έναντι 5 της Αρμάνι). Ο Ιαν Βουγιούκας πέτυχε τους επόμενους 5 πόντους της ελληνικής ομάδας, μειώνοντας σε 44-51. Μία ακόμη φορά, ο Φώτσης που καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του... δυσαρεστούσε την παλιά του αγάπη, 44-53. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του αρχηγού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη (ο μόνος με διψήφιο νούμερο πόντως ως τότε και συγκεκριμένα 12 από τον Παναθηναϊκό), 46-53, μετά από το 3ο φάουλ του Μαλίκ Χέρστοουν. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, η Αρμάνι αποδείχτηκε ανώτερη και στο 4ο δεκάλεπτο και μετά την ήττα με 83-89 από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ στη 2η αγωνιστική (φάση των «16»), οι «πράσινοι» δεν έχουν άλλη επιλογή από το +7 στο Καζάν για ν' αποφύγουν την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών.



Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12 (2), Βουγιούκας 7, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μαντσινέλι, Χέρστοουν 1, Φώτσης 12 (2), Κουκ 8 (2), Ρόκα 2, Μπουρούσης 12, Μελί 13 (3), Μπρέμερ 9 (3), Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2

Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο