Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Πολιτική και όχι προσωπική η σύγκρουση με τον Πιερ Μοσκοβισί

«Πολιτική» και όχι «προσωπική» χαρακτηρίζει τη σύγκρουση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Εξηγεί ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε λιγότερα λεφτά από τους πιστωτές, αλλά και αυξημένη εποπτεία από την μεριά τους καθώς και προνομοθετημένα, σκληρά μέτρα. «Όλο αυτό όπως και να το ονομάσουμε, οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι είναι ένα 4ο Μνημόνιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ότι η ΝΔ όπως είναι σήμερα απέναντι στη συμφωνία, θα είναι και αύριο.

Αναφερόμενος στα πέντε βασικά νομοσχέδια που θα φέρει η ΝΔ μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι «σκοπός είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και τα βασικά νομοσχέδια να έχουν ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο».

Για τον Κλεισθένη υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι αντίθετη με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους και γι' αυτό την καταψήφισε στη βουλή και θα την ανατρέψει.

Μιλώντας για το προσφυγικό υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι απέναντι στις ρατσιστικές προσεγγίσεις, χωρίς να θέλει να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι, όπως συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν λέει ότι αυτός θέλει να κρατήσουμε εμείς όλους τους μετανάστες να μην πάρει εκείνος κανέναν. 

Πηγή: skai.gr