Κλείσιμο

Τσίπρας: Πολύ μεγάλη ευθύνη να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis

«Η ευθύνη μας να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis είναι πολύ μεγάλη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απόφασή του να εισηγηθεί τη σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής για την διερεύνηση της επίμαχης υπόθεσης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη ή κουκούλωμα ευθυνών.

«Η διαλεύκανση της Novartis δεν είναι μόνο θέμα ηθικής σημασίας, είναι ζήτημα που αφορά το ‘αύριο’ της χώρας (…) έχουμε μαζί μας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να λάμψει η αλήθεια… Η κυβέρνησή μας δεν θα παραιτηθεί από τη στέρηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η εταιρεία Novartis, θα πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ που εκλάπη από τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα από την υπόθεση προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον Κ. Μητσοτάκη και τη μεταλλαγμένη ΝΔ της οποίας ηγείται. Έχουν αποδυθεί επιχείρηση εκφοβισμού, απειλών της Δικαιοσύνης για να πετύχουν βίαια ότι δεν μπορούν να πετύχουν με νομικά μέσα για να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. «Ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα;» διερωτήθηκε.

Για επιλεκτικές διαρροές ενός απόρρητου φακέλου - μέρος της προανάκρισης, χωρίς να υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της, κάνει λόγο πάντως σε ανακοίνωσή της η Novartis, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης τόνισε ότι «από τη Novartis δεν έχω πάρει ούτε καφέ εσπρέσο». Μίλησε για στημένη υπόθεση από τον ίδιο τον κ Τσίπρα, και επισήμανε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες χρησιμοποιούν τη λέξη «πιστεύω». «Αυτά δεν είναι στοιχεία» τόνισε. 

Πηγή: skai.gr