Eνόψει συνάντησης Τσίπρα – Παυλόπουλου για Ζάεφ– Συνεδριάζει μίνι υπουργικό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας, ή το αργότερο το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, που επέστρεψε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τις επαφές που είχε με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει στο Μάξιμου μίνι υπουργικό συμβούλιο όπου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στο ονοματολογικό στον απόηχο του Νταβός. 

Το «παράθυρο» για λύση στο Σκοπιανό κλείνει, όχι μόνο των πολιτικών δυσκολιών στα Σκόπια, αλλά και λόγω των επιπόλαιων και μικροκομματικών χειρισμών της κυβέρνησης, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ζυμώσεις στην Εκκλησία, και αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει το ζήτημα της ονομασίας. Την Παρασκευή συνεδριάζει, εκτάκτως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος, άλλα και ενόψει του νέου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Ο μητροπολίτης Άνθιμος ασκεί πιέσεις στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να συζητήσει ξανά τη συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια. 

Τη βούληση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για επίλυση του ονοματολογικού, χαιρέτησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ώστε να βρεθεί τελικά λύση.

Πηγή: skai.gr