Τζανακόπουλος για Καμμένο: Απαγορεύεται να μιλάει υπουργός με κρατούμενο;

«Απαγορεύεται από κάποιο νόμο να μιλήσει ένας υπουργός με έναν κρατούμενο;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον φυλακισμένο για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη.

«Για ποιο λόγο να μη μιλήσει ένας υπουργός με ένα κρατούμενο; Δεν έκανε τίποτα το παράνομο ή το αντιθεσμικό… Δεν είναι νομικό θέμα, εξαρτάται από τις συνθήκες» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το μόνο που έκανε, εξήγησε για τον υπουργό Άμυνας, ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και ο κ. Κοντονής στην εισαγγελία που έκανε ό,τι θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της.

Για την επικοινωνία του Μάκη Γιαννουσάκη με τον κ. Καμμένο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν έχει απαγορευτεί η επικοινωνία στους κρατουμένους εξ όσων ξέρω, οι κρατούμενοι μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο όποιον θέλουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πανικοβληθεί. «Είναι μείζων υπόθεση δύο τόνων ναρκωτικών και πρέπει να διαλευκανθεί είναι λάθος η ΝΔ να ταυτίζεται με τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία.. Είναι τεράστιο πολιτικό και θεσμικό λάθος της ΝΔ προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα γιατί περίμενε την απολυτή κατάρρευση της οικονομίας» δήλωσε. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «η ΝΔ προσπαθεί να ρίξει πέπλο σήψης γιατί δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στη συνέντευξη του στο Unfollow ισχυρίζεται πως όλα αυτά που είπε για τον κ Μαρινάκη του υπέδειξε ο κ. Καμμένος να τα πει. Τόνισε ακόμη ότι ο κ. Καμμένος είχε 12 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιαννουσάκη και του έστειλε στις 11 τη νύχτα στις φυλακές την εισαγγελέα για να δώσει κατάθεση.

«Την υπόθεση του Νoor 1 δεν θα την κρίνουν ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε ο κ. Κοντονής. Θα την κρίνει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όποιος έχει κάτι να καταθέσει κάτι, να το καταθέσει στο δικαστήριο» τόνισε νωρίτερα στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ενόψει της συζήτησης το απόγευμα στη Βουλή. 

Απαντώντας μέσω ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι μπορεί να υπάρχει επικοινωνία, πολιτικών με κρατουμένους, αλλά με τις νομικές διαδικασίες που αρμόζουν στην περίσταση. «Και η επικοινωνία πρέπει να γίνεται χωρίς κινητά τηλεφωνά και με διαφάνεια» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Ο μισός ποινικός κώδικας βαραίνει την υπόθεση» δήλωσε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σημείωσε ότι υπάρχει ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

«Συνθήκες γαλέρας»

Για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επέμεινε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στις συγκεκριμένες θέσεις.

Επαναλαμβάνοντας την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση είναι μια νέα οχτάμηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις.

Σχολιάζοντας την κίνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες για τρεις ημέρες, είπε πως οι ιδιώτες και οι εργολάβοι στοιχίζουν περισσότερο και δημιουργούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δηχθεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πάντως ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία.

«Πολιτικές παραδοξότητες»

Σε ό,τι αφορά τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «τα μνημόνια δημιούργησαν πολιτικές παραδοξότητες και συμμαχίες που υπερέβησαν συγκυριακά την παραδοσιακή πολιτική λογική».

Το μνημόνιο και η αντιμετώπιση της διαφθοράς ήταν οι αιτίες της σύμπλευσης με τον κ. Καμμένο εξήγησε. «Καλώς υπάρχει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά με την επαναφορά της κανονικότητας το πολιτικό σύστημα θα αρχίσει να αναδιατάσσεται… Ο κ. Τσίπρας είπε για προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι με την κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ δεν το βρίσκει πολύ πιθανό. «Η Φώφη Γεννηματά είναι εγκλωβισμένη πολιτικά» υποστήριξε.
Πηγή: skai.gr