Κλείσιμο

Πυρά κατά Κατρούγκαλου από αντιπολίτευση – ΑΝΕΛ για τουρκικές συγκεντρώσεις

Πυρά κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπέλυσε την Τρίτη η αντιπολίτευση, αλλά και η συμπολίτευση, αναφορικά με τη διαλλακτική στάση που τήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο θέμα των συγκεντρώσεων στη Θράκη από τούρκους πολιτικούς για την αλλαγή του συντάγματος. 

Είναι ενδεικτικό ότι βολές κατά του αναπληρωτή Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπέλυσαν και οι ΑΝΕΛ δια του Δημήτρη Καμμένου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «εθνικά επικίνδυνες αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής». 

Να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών καλεί τον πολιτικό του προϊστάμενο Νίκο Κοτζιά, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, ζητώντας του μέσω επίκαιρης ερώτησης να τοποθετηθεί επισήμως υιοθετώντας τις ή αδειάζοντας τον κ. Κατρούγκαλο.

Για «διάσπαση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αναφέροντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί έστω και καθ' ερμηνείαν δηλώσεις έλληνα υπουργού να ερμηνεύονται ως υποστηρικτικές της Τουρκίας. 

Σχολιάζοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ανέφερε πως «αν εκμεταλλεύονται στην Τουρκία τις δηλώσεις Ελλήνων υπουργών είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Πρόσθεσε ότι «ο καθένας παίζει το παιχνίδι του για το πολιτικό συμφέρον του - το δικό μας συμφέρον είναι να είμαστε συγκρατημένοι σοβαροί και να προασπιζόμαστε το δίκαιο μας». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποκάλεσε άστοχη τη σύγκριση τούρκων ψηφοφόρων με Μουσουλμάνους Θράκης από τον κ. Κατρούγκαλο και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως «οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;».

Η απάντηση του υπουργού

«Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να λειτουργήσει ως ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ, ασκώντας κριτική σε ανύπαρκτες δηλώσεις μου, περί –δήθεν- προσκλήσεων σε προεκλογικές τουρκικές συγκεντρώσεις. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου. Δείχνουν όμως ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής» απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πηγή: skai.gr