Σαμαράς: Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε

Την άποψη ότι το θέμα της συμφωνίας πρέπει να τελειώνει για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επιπλέον ότι η συμφωνία θα πρέπει να διασώζει την ανάκαμψη που έχει επιτευχθεί και δεν θα οδηγεί σε ύφεση.

«Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους που γονατίζουν την οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη και αλλαγή πολιτικής «για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι στο ΕΛΚ έγινε συζήτηση για την Ανατολική συνεργασία και διαπιστώθηκε η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη, να αποκτήσουν δηλαδή όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας που στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια τα θεωρούμε δεδομένα.

«Κι αυτά τα αγαθά που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Στο περιθώριο της συνόδου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γ. Ντολ, την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και τον Βούλγαρο ομόλογό του.
Πηγή: skai.gr