Κλίμα εσωστρέφειας για το "επόμενο βήμα" στο ΠΑΣΟΚ

Οι αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ
Τα οικονομικά του κόμματος ΕΔΩ

Πιο διακριτές από ποτέ έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ οι διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στους κόλπους του κόμματος για το "επόμενο" βήμα που θα διασφαλίσει την εκλογική επιβίωσή του. Άλλα στελέχη επέκριναν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις πολιτικές επιλογές του, τασσόμενα υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με τίμημα τη διάλυση της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ενώ άλλα στήριξαν τη σκληρή στάση του προέδρου του κόμματος έναντι της Κουμουνδούρου -η οποία άλλωστε τον έχει στοχοποιήσει επανειλημμένως, με αποκορύφωμα την υπόθεση των υποβρυχίων- επικροτώντας την προσέγγιση με την "Κίνηση των 58".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και ότι θα συμπορευτεί με τους "58". Κατηγορώντας δε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκτσογλανισμό» της κοινωνίας, επιχειρεί να δώσει τέλος σε κάθε συζήτηση περί συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους, δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση

Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές ανέφερε, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η αποδοχή της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη συνεδρίαση που αποδεικνύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθεί μια τακτική αποστασιοποίησης από τις επιλογές Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε κρίση, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η χώρα δεν το χρειάζεται, εκτός αν εγκαταλείψει τις συνήθειες του δικομματισμού και αλλάξει, επισήμανε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Να το γράψουμε ότι δε θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Πρέπει να το ακούσει η αντιδεξιά μας βάση αυτό, δε με χωρίζουν περισσότερα από τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη από ό,τι με τον Βορίδη και τον Άδωνι» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ