«Ομάδα δράσης» για την υλοποίηση των σινοελληνικών συμφωνιών (upd)

Τη συγκρότηση «ομάδας δράσης» με στόχο την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των συμφωνιών που υπογράφηκαν στην Κίνα και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών, αποφάσισε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση του ταξιδιού στην ασιατική χώρα.

Κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου εξετάστηκε η χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, με τη λεγόμενη ομάδα συντονισμού να αναλαμβάνει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Την ομάδα απαρτίζουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ισάϊας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό Δημήτρης Πτωχός.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί που συνόδευσαν τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη σύσκεψη: «Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων. Έγινε, λοιπόν, σήμερα μια σύσκεψη για την παρακολούθηση των όσων δρομολογήθηκαν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε μια σύσκεψη συντονισμού μετά το πετυχημένο ταξίδι της Κίνας. Ο κάθε υπουργός αναλαμβάνει τις δικές του εκκρεμότητες να τις παρακολουθεί από εδώ και μπρος και όλους μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά».

Νωρίτερα τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, έγινε εκτενής συζήτηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται -μεταξύ άλλων- τα ενεργειακά και η φοροδιαφυγή.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν σειρά υπουργικών αποφάσεων για ζητήματα που απορρέουν από το πολυνομοσχέδιο ενώ θα πρέπει να προχωρήσουν και οι διαδικασίες σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και όλα θα γίνουν στη ώρα τους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ