Βορίδης: Ο Τσίπρας τάχθηκε εναντίον του ευρώ στη Βουλή

Με την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση το πολυνομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε εναντίον του ευρώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας μάλιστα ότι και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής την Κυριακή για πρώτη φορά δήλωσε ότι από το ευρώ το κόμμα του προτιμά την Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ‘δεν έχετε νομισματική κυριαρχία’ άρα πρέπει να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, ‘δεν έχετε έλεγχο στην πιστωτική πολιτική’ οπότε πρέπει να φύγουμε από το ευρωπαϊκό κεντρικό σύστημα, ‘δεν έχετε έλεγχο στα δημοσιονομικά’ αφού έχεις μπει στην ΕΕ έχεις αποδεχθεί σειρά περιορισμών (...) άρα η κριτική Τσιπρα είναι εναντίον των βασικών ευρωπαϊκών δομών. Ουσιαστικά εναντίον του ευρώ, της ΕΕ, της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο διαπνέεται από ίδια μέτρα, ίδιας λογικής με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα επί 3 χρόνια, με χαμένες 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας, 150 χιλιάδες νέους μετανάστες στο εξωτερικό, 59% ανεργία στους νέους και 27% στο σύνολο. «Γιατί να επιμένεις στα μέτρα της ίδιας λογικής τι προσδοκάς;» διερωτήθηκε. «Δεν μας αρέσει να είναι ανεξέλεγκτες οι κεντρικές τράπεζες, δεν μας αρέσει η δικτατορία των αγορών, ισοπεδώθηκε η κοινωνία. Κάνουν εμπόριο πόνου στην κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι στο πολυνομοσχέδιο έγιναν βελτιώσεις σε πάρα πολλά ζητήματα, όπως τα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, το ΕΕΤΗΔΕ, και οι περικοπές στις συντάξεις του ΤΕΒΕ. «Είχαμε λόγο στρατηγικού αδιέξοδου από το ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένει να συκοφαντεί να παραπληροφορεί και να ψεύδεται» δήλωσε για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Καρύδης.

Το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, δήλωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με φορολόγηση και των αγροτεμαχίων. Ζήτησε να στηριχθεί το έργο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα καταρρεύσει.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μια σκληρή πολιτική απέναντι στα λαϊκά στρώματα. «Προετοιμάζεται επίθεση και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους» προειδοποίησε. Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι καλλιεργεί αυταπάτες.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας