Μιχαλολιάκος: Η ΧΑ υπέρ εξόδου από ευρώ αν χρειαστεί για να «σταματήσει η υποταγή»

Η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της επακόλουθης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα «αν χρειαστεί», και προκειμένου να «σταματήσει η υποταγή», όπως δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής όπου εξετάζεται το πολυνομοσχέδιο.

Στρέφοντας δε τα βέλη του κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος νωρίτερα προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφική», ο κ. Μιχαλολιάκος αντέτεινε ότι ήδη «έχουμε πάει δεκαετίες πίσω [...] και εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε».

Νωρίτερα, ο κ. Μιχαλολιάκος προέβλεψε ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει σύγκρουση μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμάχη που δεν αποκλείεται να καταλήξει στην κατάρρευση του κοινού νομίσματος, τη στιγμή όμως που η κυβέρνηση θα έχει ήδη προβεί στο «ξεπούλημα» της χώρας.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της ΧΑ επέκρινε την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί έναντι των βουλευτών, ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα, η Ελλάδα δεν θα λάβει την παρακρατημένη δόση διάσωσης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μιχαλολιάκος κατήγγειλε ως «ωμό εκβιασμό» το θέμα των σχεδιαζόμενων απολύσεων από το Δημόσιο, λέγοντας ότι ξέρει υπαλλήλους με προσόντα που προσελήφθησαν με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ αλλά κινδυνεύουν να φύγουν και την ίδια ώρα «θα μείνουν στο δημόσιο τα κομματόσκυλα που μπήκανε από το παράθυρο».

Επικρίνοντας τέλος στην αριστερά ο κ. Μιχαλολιάκος αναρωτήθηκε αν θα κάνουν την επανάσταση εκείνοι που επισκέπτονται τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόϊμπλε, ενώ για όσους μιλάνε για το συνταγματικό τόξο από το οποίο πρέπει να απουσιάσει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι γνωρίζει «ένα δηλητηριώδες βέλος του συνταγματικού τόξου που είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και έγινε από τα κόμματα που το συγκροτούν».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ