Κλείσιμο

Τρεις ψηφοφορίες με επτά κάλπες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Σε τρεις ψηφοφορίες με επτά κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται σε κάθε πρόταση, για σύσταση προανακριτικής στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ, θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη οι βουλευτές.

Αυτό προκύπτει
από τις μαραθώνιες σημερινές διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσωπών των κομμάτων με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και την πρωινή διάσκεψη των προέδρων του κοινοβουλίου.

Οι ψηφοφορίες θα είναι διαδοχικές και θα ακολουθεί καταμέτρηση μετά από κάθε ψηφοφορία

Η νέα πρόταση για τον τρόπο ψηφοφορίας θα τεθεί αύριο το πρωί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής προκείμενου να επικυρωθεί από το σώμα και θα ακολουθήσει η συζήτηση και οι ψηφοφορίες επί των προτάσεων.

Οι εκτιμήσεις από το Μαξίμου είναι ότι θα περάσει η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ όπως αναφέρουν δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Σε διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής προέβη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας τους κινδύνους από αυτό τον τρόπο ψηφοφορίας κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για άρση της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

Είχε προηγηθεί νέα σκληρή κόντρα Βενιζέλου -Τσίπρα, με αφορμή το ενδεχόμενο να στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε πρόταση, ενώ έντονα είχαν αντιδράσει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος