Θ. Πάγκαλος: Δεν τα φάγαμε μαζί, Μαζί τα τρώμε

«Ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν ‘Μαζί τα τρώμε’, καθώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού βιβλίου του «Μαζί τα φάγαμε». Όπως είπε, το χρέος έχει ρυθμιστεί, έχει τελειώσει με το PSI και τα 11,5 δισ. των μέτρων που αναζητούνται, πηγαίνουν στην κάλυψη των ελλειμμάτων και όχι στο χρέος.

Μάλιστα σημείωσε ότι στο βιβλίο αποδεικνύει ότι «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ».

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπράγματευσης του μνημονίου. «Και οι τρεις συνεχίζουν να δίνουν την εντύπωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Σημείωσε ακόμα, ότι υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η εφορία και η πολεοδομία και αναρωτήθηκε «ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος, είπε κανείς οργανωμένος κλάδος ‘εμείς πράγματι φοροδιαφεύγουμε;’».

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «δε θα κάνουμε τίποτα για αυτόν τον τόπο αν δεν πάρουμε την απόφαση ότι έχουμε συνολική ευθύνη».

Αναφερόμενος στην ευθύνη των πολιτικών, υπογράμμισε ότι «για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική», ενώ είπε ότι «έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «όσοι μέχρι τώρα στην Ελλάδα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να δράσουν, εξοβελίστηκαν από την πολιτική ζωή», προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα θεωρείται ναι βρισιά η λέξη εκσυγχρονιστής.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα του δημοσίου τομέα, όπως μισθοδοσίες, δώρα, επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές ΔΣ και έφερε για παράδειγμα τον ΟΣΕ, που έχει μεγαλύτερα έξοδα από τον τζίρο του.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσχέθηκε προεκλογικά 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, για αυτό τον ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, είπε ότι επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, 250 βουλευτές ψήφισαν μία μεταρρύθμιση, αλλά ήρθε το διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο και την ακύρωσε. Ο σημερινός υπουργός αλλάζει το νόμο με το επιχείρημα ότι δεν εφαρμόζεται. «2000 άτομα άλλαξαν αυτό που ήθελε όλος ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν φτιάχνεται γιατί ο νόμος που θα το έφτιαχνε απερρίφθη.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ύπαρξη στα πανεπιστήμια συντεχνιακών συμφερόντων και πολιτικών συμμοριών, τις οποίες ανέχονται οι καθηγητές.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ απάντησε «δεν ξέρω, άκουσα ότι πρέπει να ξαναγραφτώ», σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να το κάνει, καθώς θεωρεί ότι είναι μέλος. Είπε ακόμα ότι στις εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος.
Πηγή: skai.gr