Εurogroup: Στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται η επόμενη δόση για την Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου κρίνεται η επόμενη δόση για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, θα συζητηθεί η έκθεση αξιολόγησης των επικεφαλής της τριμερούς.

Αυτό σημαίνει πως η δόση θα καθυστερήσει, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι σε οριακό σημείο.

Όπως μετάδωσε
το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η τρόικα θα παραμείνει όλο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα προκειμένου να συντάξει την έκθεσή της μέχρι το τέλος του μήνα και εν συνεχεία να την παρουσιάσει στο Eurogroup. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται μέχρι τότε να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μετά και τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι έως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα έχουν προσδιοριστεί τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ύστερα από πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκτάκτως και στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του υψηλού δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά και στο «ελληνικό ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Η δήλωση Γιουνκέρ ότι «μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή» έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Πηγή: skai.gr