Γιούνκερ: Όχι επιθυμητή, αλλά διαχειρίσιμη μία ελληνική έξοδος από το ευρώ

Μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Με βάση τις σημερινές προοπτικές μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, επειδή θα υπήρχαν σημαντικοί κίνδυνοι ιδιαίτερα για τον απλό κόσμο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο WDR, το περιεχόμενο της οποίας αναρτήθηκε στο site της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε κατηγορηματικά να αποκλείσει μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη, ο κ. Γιούνκερ είπε: «τουλάχιστον έως το τέλος του Φθινοπώρου. Αλλά και μετά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου, όπου θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις 24 και 25 Αυγούστου σε Παρίσι και Βερολίνο.

Η επίσκεψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα κρίνεται εκ των προτέρων εξαιρετικά σημαντική λόγω της χρονικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Πηγή: skai.gr