Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ»

«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ» είπε την Παρασκευή το βράδυ μιλώντας στο Ίλιον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών.

Εξήγησε ωστόσο ότι δεν εννοεί τα γνωστά στελέχη σε καρέκλες. «Αυτό δεν θα το δείτε», τόνισε.

Επισήμανε πάντως ότι η χώρα δεν κυβερνάται χωρίς την πολιτική πρόταση και την πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ

Επισήμανε ότι παει να στηθεί ένα σκηνικό δήθεν πόλωσης σε διπολική βάση καθώς δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν τελειώσει οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «απέναντι μας έχουμε το μέτωπο της σκληρής δεξιάς. Μια συσπείρωση ακραίων στοιχείων στο όνομα μιας μικροπολιτικής συσπείρωσης» και τόνισε ότι «ανοίγουμε μέτωπο και με τη δημαγωγία, την ανευθυνότητα, και το λαϊκισμό της ακροδεξιάς αλλά και της κομμουνιστογενής αριστεράς».

Ακόμα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ, και σημείωσε ότι ο γάλος πρόεδρος τον κάλεσε «με κάλεσε με δική του πρωτοβουλία για να ακούσει την πρότασή μας, την εμπειρία μας για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Αναφερόμενος στην αποτυχία κυβέρνηση συνεργασίας, είπε «έναν μόνο όρο θέσαμε να μη τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν το δέχθηκαν. Ήθελαν να βελτιώσουν το εκλογικό τους ποσοστό. Έτσι φτάσαμε ξανά σε εκλογές. Και χάνουμε πολύτιμο χρόνο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε αν καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση «έχει κανένας άλλο από αλλού να φέρει τα 50 δισ.;»,

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αλλαγή των συσχετισμών και την αναθεώρηση δυσμενών όρων του Μνημονίου.
Πηγή: skai.gr