Μ. Χρυσοχοΐδης: Την Κυριακή η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση

Στην ανάγκη σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος στις 7 Μαΐου εστίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει ακυβέρνητη ούτε 1 ώρα (...) πρέπει να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε λόγο για συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο πρέπει να συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ωστόσο σημείωσε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση για τη νέα κυβέρνηση.

«Χρειάζεται να έχουμε νομιμοποίηση. Πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν ευρύτερη πλειοψηφία δυνάμεων που επιδιώκουν να μείνει η χώρα στην πορεία της Ευρώπης» είπε. Τόνισε δε, ότι το αποτέλεσμα θα κρίνει ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

Για τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδελέζα δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη από το να δείξει ότι κάνει έργο. «Το μήνυμα είναι ότι δεν θα κυκλοφορείς ελεύθερος όταν φτάσεις στην Ελλάδα» δήλωσε για τους παράνομους μετανάστες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι αυτή στιγμή στην Αμυγδαλέζα δεν είναι πάνω από 200 οι παράνομοι μετανάστες και θα γίνουν 1000 μέχρι τέλους του μηνός. «Οι υποδομές δεν είναι ακόμη έτοιμες, και δεν μπορούμε να κλείνουμε κόσμο στα μπουντρούμια» σημείωσε.

Σημείωσε δε, ότι θα καθίσει κανείς παράνομος μετανάστης πάνω από 1 με 1,5 μήνα στα κέντρα κράτησης.

Για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφικών των οροθετικών ιερόδουλων υπεραμύνθηκε της σχετικής απόφασης, δηλώνοντας ότι με τη δημοσιοποίησή τους μέσα σε 1 ώρα πήραν τηλέφωνο στο ΚΕΕΛΠΝΟ 500 άτομα. «Δεν μπορούνε να πάμε σε επιδημία του AIDS στη χώρα και να την πληρώσουν αυτοί που δεν φταινε» ανέφερε.
Πηγή: skai.gr