Α. Σαμαράς: Η χώρα με τους λαθρομετανάστες έχει δεχθεί άοπλη εισβολή

Έμφαση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έδωσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στη Σπάρτη.

«Η χώρα μας με τους λαθρομετανάστες έχει δεχθεί μια άοπλη εισβολή. Από τις 7 Μαΐου τέρμα το κράτος που φρόντιζε για τους παράνομους και τους ξένους και δεν νοιαζόταν για τους δικούς του πολίτες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πρώτο μέλημα του κόμματος είναι η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.«Tέρμα η ανοχή στους παράνομους, τέρμα η ανοχή στο έγκλημα» είπε.

«Πρέπει να ξεχάσουν την συγκυβέρνηση» δήλωσε για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαμαράς.

«Θα τους δούμε
στην αντιπολίτευση και 'κει θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός αν πραγματικά αλλάξανε» πρόσθεσε.

«Πώς θα μπορούσα να βγάλω τον τόπο από τη κρίση με αυτούς που παραδέχονται ότι οδήγησαν τον τόπο στην κρίση;» διερωτήθηκε. «Όταν μιλάγαμε για ανάπτυξη, οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει να γίνει ένα κοινωνικό συμβόλαιο με την ελληνικό λαό, και ότι ήρθε «η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές και για τη "συγγνώμη" Παπανδρέου. «Καλές οι συγγνώμες αλλά έχουν συναίσθηση της ζημιάς που έχουν κάνει στον τόπο τους;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υποψηφίου των γάλλων σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί ένα επίπεδο ανάπτυξης. «Να τα ακούσουν αυτά οι Σοσιαλιστές στην Ελλάδα, που όταν μιλάγαμε για ανάπτυξη μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους» είπε.

Απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό και την υπόθεση της Υπατίας ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Σαμαράς άνοιξε ανεξέλεγκτα τα σύνορα αρχές του ‘90. Πολύ νωρίς για παραχάραξη της ιστορίας».

Πηγή: skai.gr