Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασιών η Αλέκα Παπαρήγα

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασιών η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Είπε ότι στις 6 Μαΐου δεν κρίνεται η λαϊκή εξουσία και το ΚΚΕ δεν θα στριμωχθεί σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν μπορεί να προσφέρει αλλά θα κάνει και ζημιά στο λαό.

Αν ξέραμε – πρόσθεσε - ότι με μία συμμετοχή στη κυβέρνηση θα λύνονταν 5 ζητήματα του λαού τότε θα μπαίναμε.

Ανέφερε ότι η προσφορά του ΚΚΕ είναι πολλαπλάσια της εκλογικής του δύναμης. Ωστόσο πρόσθεσε δεν διαμορφώνει τις θέσεις του με βάση τις δημοσκοπήσεις και όποιος το κάνει είναι απατεώνας.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση του ποσοστού των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς ζούμε σε μια περίοδο που το καπιταλιστικό σύστημα δεν κάνει τις υποχωρήσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και έτσι καταργούνται τα δίχτυα και οι παγίδες για να συγκρατήσουν τον κόσμο σ’ αυτά τα κόμματα.

Όπως είπε, όταν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα συναφή κόμματα, που προέρχονται από αυτά, υποστηρίζουν ότι αν βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταστραφούμε, λένε την αλήθεια αλλά αυτή η αλήθεια αφορά μόνο το 20% του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο διαδοχής της στην ηγεσία του ΚΚΕ είπε ότι υπάρχουν πολύ πιο ικανά στελέχη από την ίδια στο κόμμα της για να τη διαδεχθούν αλλά το πότε θα φύγει το αποφασίζει η κεντρική επιτροπή του κόμματος και αν φύγει νωρίτερα θεωρείται παραίτηση. Πάντως πρόσθεσε, στην αρχή θα έχουν μικρή αναγνωρισιμότητα και θα θεωρηθεί ότι προωθούνται από την κ. Παπαρήγα.

Πηγή: skai.gr