Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Στόχος η κοινωνική προστασία

Στην πολιτική που θα στοχεύσει στην κοινωνική προστασία κατά τη διάρκεια της κρίσης ώστε κανείς έλληνας να μην νιώθει εγκαταλειμμένος αναφέρθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφορά μεταξύ άλλων στην ανεργία των νέων, στην καθολική υγειονομική προστασία ώστε να μην υπάρχει κανένας έλληνας που να μην έχει πρόσβαση στο ΕΣΥ και το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, στις νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις δανείων.

Για την ανεργία των νέων είπε ότι «στόχος και δέσμευση μας είναι να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ώστε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την ενίσχυση της απασχόλησης, να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 αντί για το τέλος του 2014 όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του ΕΣΠΑ».

Για την καθολική υγειονομική προστασία, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη.

Για το δίκτυο κοινωνικής προστασίας είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις δομές κοινωνικής στήριξης και φροντίδας με την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, για την κοινωνική προστασία».

Για τις νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τόνισε ότι «διεκδικούμε, να διευρύνουμε αισθητά το πεδίο εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας, για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» και για τις ρυθμίσεις δανείων, τόνισε ότι επικοινώνησε για μια ακόμη φορά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, τον κ. Βασίλη Ράπανο, «και επιβεβαιώσαμε την ετοιμότητα και την υποχρέωση που έχει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο ανακεφαλαιοποιείται με δημόσιο χρήμα και τίθεται υπό τον στρατηγικό έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου, να διευθετεί όλα τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ώστε να είναι ωφελημένοι πρωτίστως οι δανειολήπτες, αλλά και οι δανειστές».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ΕΔΩ.

Στο μεταξύ, σήμερα θα συναντηθεί με τους υποψήφιους της Β΄ Αθηνών.
Πηγή: skai.gr