«Βιομηχανία» κατάθεσης τροπολογιών η Βουλή!

Για ενενήντα έξι (96) τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή μέσα σε μια ημέρα από διάφορους βουλευτές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

«Έως τις 4 το πρωί χθες καταγράφαμε 96 τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή διάφοροι βουλευτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε ο κ. Σταυρόπουλος παρακάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να συστήσει στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Τόνισε πάντως, ότι σήμερα Τετάρτη η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί με μόλις οχτώ τροπολογίες να έχουν κατατεθεί. Σημείωσε πως κάποιες τροπολογίες είναι απαραίτητες και γίνονται με πρωτοβουλία των υπουργείων καθώς ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι περιορισμένος.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Σταυρόπουλος είπε πως η ημερομηνία τους θα είναι αυτή που περίπου γνωρίζουμε έως σήμερα.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε θετική αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου, πρόσθεσε όμως ότι τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και πολυσύνθετα και χρειάζεται χρόνος για την επίλυσή τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι δίνονται προς ψήφιση ογκωδέστατα νομοσχέδια, που περιλαμβάνουν διάφορες τροπολογίες τις οποίες οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν πάντα να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να μένουν κενά.
 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης κατήγγειλε ότι οι υπουργοί μαζί με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, περνούν στα νομοσχέδια και άλλες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να μετατεθούν και για μετά τις εκλογές.
Πηγή: skai.gr