Μπλόκο Μ. Μαξίμου σε 92 τροπολογίες βουλευτών

Ενενήντα δυο τροπολογίες βουλευτών οι οποίες στην πλειονότητα τους εξυπηρετούσαν την εκλογική τους πελατεία μπλόκαρε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αφορούσαν μεταξύ άλλων την μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων, τη χωροθέτηση κοιμητηρίων, την αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, εξαιρέσεις από περικοπές μισθών και κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, εξομοίωση εισόδου στα καζίνο, επιβράβευση αθλητών και διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος κτημάτων.

Μόνο το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκαν έξι νέες τροπολογίες.

Το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να παρέμβει στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ώστε να μην κατατεθούν άλλες τροπολογίες από βουλευτές.

«Ζητάω από τους συναδέλφους βουλευτές να μην καταθέσουν άλλες τροπολογίες» τόνισε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτεί ρυθμίσεις που δεν προκύπτουν από τις δεσμεύσεις της χώρας και δεν είναι επιτακτική ανάγκη. Με αφορμή τις τροπολογίες αυτές, σημείωσε ότι «το πολιτικό σύστημα έδωσε μία εξαιρετικά κακή εικόνα στην κοινωνία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νάκος επεσήμανε στην ίδια εκπομπή ότι οι τροπολογίες αυτές κατατίθενται γιατί δεν γίνεται καλή επεξεργασία των νομοσχεδίων και γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί τα νομοσχέδια που κατατίθενται δεν είναι έτοιμα. Υπογράμμισε ότι κατατέθηκαν απαράδεκτες ρυθμίσεις, οι οποίες μπορεί να ήταν σωστές, αλλά ο τρόπος που κατατέθηκαν ήταν «για τα μάτια του κόσμου».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, αναφερόμενος στη χθεσινή ένταση στη Βουλή, έκανε λόγο για «ρουσφετολογική ρύθμιση» από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη, την οποία παράλληλα χαρακτήρισε αντισυνταγματική.
Πηγή: Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή