Ντ. Μπακογιάννη: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να σπιλώνει το ήθος μου

Αιχμές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Παναγιώτη Νικολούδη, άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την εμπλοκή του συζύγου της στην υπόθεση με το 1 εκατ. ευρώ που κατατέθηκε σε τράπεζα του εξωτερικού.

«Έχω δημοσιοποιήσει κάθε ευρώ και δραχμή και δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία» ανέφερε η κ.Μπακογιάννη, απαντώντας από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Έχω αρκετά στοχοποιηθεί στη ζωή μου και δεν επιτρέπω να στοχοποιηθώ από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία έθιξα όταν έφερα στο φως τα κομματικά τους ταμεία».

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τη Βουλή να καλέσει τον κ. Νικολούδη και να πει ποιος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους ύποπτη συναλλαγή. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πώς επί πέντε ημέρες, ενώ γνώριζε όλα αυτά, δεν βγήκε να το κάνει επίσημα.

Δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούβελος. Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Γραπτές εξηγήσεις

Στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής κατατέθηκε η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα εμβάσματα άνω των 100 χιλιάδων ευρώ που έστειλαν στο εξωτερικό πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αργύρη, η λίστα περιλαμβάνει μονοψήφιο αριθμό εν ενεργεία βουλευτών και συγγενείς βουλευτών, ενώ η πλειοψηφία αφορά πρώην βουλευτές.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Αργύρης, τα πόθεν έσχες των βουλευτών που ελέγχονται δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα παρά μόνο όταν έρθει η ώρα να δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο, όπως κάθε χρόνο.

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση του λογαριασμού του Ισίδωρου Κούβελου, η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» θα ζητήσει τις γραπτές εξηγήσεις του για το πώς καταγράφεται και σε ποιο σημείο του πόθεν έσχες, αυτή η μεταφορά του χρηματικού ποσού.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα χωρίς ακριβή στοιχεία, ο Ευάγγελος Αργύρης δήλωσε: «Ο κ. Νικολούδης έχει πολιτικούς προϊσταμένους ας τον καλέσουν αυτοί να δώσει εξηγήσεις».
Πηγή: skai.gr