Αναβλήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για μνημόνιο – PSI

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα το νέο μνημόνιο και το PSI που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχετικό αίτημα για αναβολή της συζήτησης υπέβαλλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός λόγω των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων και το επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφασή που συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και καλεί έστω και την τελευταία στιγμή τον Πρόεδρο της Βουλής να προστατέψει την κοινοβουλευτική διαδικασία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί για αυτή τη μεθόδευση και τους πολιτικούς αρχηγούς «να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία».

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του πρωθυπουργού και των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και κατηγορώντας τους ότι κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού ενώ προσθέτει ότι «μετά την αποδοχή των εκφοβισμών, των προσβολών και των απαιτήσεων να μπει στο γύψο η λαϊκή βούληση και η δημοκρατία στην Ελλάδα, ας κλείσουν και το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε για το μέλλον του ελληνικού λαού».

Κύκλο ενημερωτικών επαφών για το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, και στις 17:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου