Μπεγλίτης, Αντώναρος, Δούκας για τη νέα δανειακή σύμβαση

Η αναβολή του Eurogroup είναι ένα μήνυμα που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη για να μην καταστεί ανεφάρμοστη η νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε στο ΣΚΑΪ Τώρα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

Πάντως, εκτίμησε ότι τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα και το ποσό που αναζητούνταν βρέθηκε, αν και τόνισε ότι η λύση έπρεπε να είχε βρεθεί εδώ και μία εβδομάδα.

Τόνισε ότι είμαστε σε επώδυνη φάση και αν δεν προσέξει το πολιτικό σύστημα, η περίοδος που ακολουθεί θα είναι δραματικότερη, σημειώνοντας ότι το χειρότερο θα ήταν να τεθεί η Ελλάδα στο περιθώριο.

Υπογράμμισε ότι «θα περάσουμε περίοδο σχετικής φτώχιας προκείμενου να σταθούμε στα πόδια μας», ενώ εκτίμησε ότι ακόμα δεν έχει αποτραπεί πλήρως ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

Σημείωσε ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους πολίτες και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε ολοκληρωμένη την αλήθεια και δεν είχε δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, ενώ αναγνώρισε ότι δεν έγιναν οι αποκρατικοποιήσεις που έπρεπε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε ότι το κόμμα του ήδη έχει κάνει ήδη αρκετές υπερβάσεις.

Είμαστε, είπε, στα τελευταία στάδια για να αποτρέψουμε αυτό που η ΝΔ προσπαθεί εδώ και καιρό να αποτρέψει και χαρακτήρισε «εφιαλτικό» το ποσοστό των ανέργων.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, το ποσοστό της ύφεσης ήταν μη αναμενόμενο.

Σημείωσε ακόμα, ότι οι περικοπές και η λιτότητα δεν αρκούν και χρειάζεται ανάπτυξη.

Την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρόσωπο με πρόσωπο στην Άγκελα Μέρκελ ότι δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Πέτρος Δούκας πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει διοικητικό μηχανισμό για να εφαρμόσει αυτά που έχει υπογράψει προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κράτος και τόνισε ότι είναι πιο επικίνδυνο μια χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης.

Δήλωσε ότι η πίεση των Ευρωπαίων είναι τέτοια που είναι δύσκολο οι εκλογές να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, καθώς την ίδια περίοδο θα δοθούν οι επόμενες δόσεις του δανείου.

Ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι στην χώρα δεν έχει γίνει «ούτε μισή αποκρατικοποίηση» και πρότεινε να δοθούν όλες οι μετοχές του ελληνικού δημοσίου ή τουλάχιστον το 70% στα 11 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Είπε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, οι 300 της Βουλής να γίνουν 200 και να κοπούν οι επιχορηγήσεις των κομμάτων.
Πηγή: skai.gr