ΠΑΣΟΚ & ΝΔ: "Ανάγκη" για ολοκλήρωση του PSI

Την "ανάγκη" για ολοκλήρωση του PSI τόνισαν στις ομιλίες τους νωρίτερα οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

«Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μας έτυχε να αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου «Ένα βάρος που δεν έχει σηκώσει καμία πολιτική δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε. 

«Κοινούς εκβιαστές» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι τρομοκρατούν το λαό, που πρέπει να τους απαντήσει εκμηδενίζοντας την επιρροή τους.

Εν τω μεταξύ τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι τέσσερις υπουργοί του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, Άδωνης ΓεωργιάδηςΑστέριος Ροντούλης και Γιώργος Γεωργίου. Οι κύριοι Βοριδης και Γεωργιαδης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ωστόσο πληροφορίες από το περιβάλλον Καρατζαφέρη το διαψεύδουν.

Από το ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.

Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα γνωστοποίησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός. Την έδρα του καταλαμβάνει ο Χρήστος Γκόγκας, δεύτερος επιλαχών στην Άρτα.

Ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα δήλωσε και η ανεξάρτητη βουλευτής, Μιλένα Αποστολάκη και από τη ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει το PSI.

Αργά τη νύχτα υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, στον οποίο αποδίδεται πρόθεση να παραιτηθεί.

Πηγή: skai.gr