Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, επί του κειμένου του νέου οικονομικού προγράμματος. Τα επιτελεία των κομμάτων μελετούσαν το κείμενο του νέου οικονομικού προγράμματος από το πρωί της ίδιας μέρας.

Σε ολιγόλεπτο διάλειμμα οι κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.
    
Προσερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας, με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις».

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη τελικά, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, το Eurogroup όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, Zαν Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ματαίωσης του Eurogroup. «Θα αποφασίσω απόψε αν θα υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup αύριο το βράδυ» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εξαρτάται από την έκβαση των συζητήσεων στην Αθήνα» μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.
Πηγή: skai.gr