IIF: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το PSI

Υπήρξε πρόοδος και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σχετικά με τις επαφές του επικεφαλής Τσαρλς Νταλάρα και του αξιωματούχου του IIF Ζαν Λεμιέρ με την ελληνική ηγεσία.

Το Ινστιτούτο σημειώνει ότι υπήρξε πρόοδος και σε τεχνικά και νομικά ζητήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι επιτεύχθηκαν «σημαντικές συνεννοήσεις σε νομικά και τεχνικά θέματα».

Το Ινστιτούτο σημειώνει ότι υπήρξε πρόοδος και σε τεχνικά και νομικά ζητήματα.

Στην ανακοίνωσή του το IIF επισημαίνει ακόμα ότι έγιναν περαιτέρω συνομιλίες πάνω σε οικονομικά θέματα με τον έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα, την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκονται μια ανάσα πριν το «αίσιο τέλος» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν τις 15 Φεβρουάριου.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έθεταν ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης την ολοκλήρωση του PSI εντός του Σαββατοκύριακου, ώστε να την παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Πηγή: skai.gr