«Δεν κατανοώ γιατί υπάλληλοι πρέπει να δίνουν συνεντεύξεις»

Σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποκαλώντας τους υπαλλήλους. Η κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης, και όχι της πώλησης, ακινήτων του δημοσίου και κατά των πρόωρων εκλογών.

«Είχαμε ένα δύσκολο και αντιπαραγωγικό τριήμερο και έχει προβλήματα και χειρισμού και ουσίας. Διαφωνώ με το να δίνουν η τρόικα συνεντεύξεις είναι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, η συμφωνία ανακοινώνεται με συνέντευξη από την κυβέρνηση και αποτυπώνεται σε ένα χαρτί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει η υπαλληλία να δίνει συνεντεύξεις οποιασδήποτε ιεραρχίας και αν είναι» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι συνεντεύξεις πρέπει να δίνουν μόνο οι επικεφαλής των οργανισμών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας η «συμφωνία που επιτυγχάνεται αποτυπώνεται σε ένα χαρτί και την ευθύνη ανακοίνωσής τους έχει η κυβέρνηση, τα σχόλια και η υπόθεση των διαπραγματεύσεων είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν κατανοώ γιατί η τρόικα να έχει αυτήν την επικοινωνιακή ευθύνη.»

«Το ύφος, οι παρεμβάσεις, και οι παραινέσεις ενοχλούν» τόνισε.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε μεν ότι «είναι απαράδεκτο να κοιμάται ο τεράστιος πλούτος της χώρας η αξιοποίηση του είναι μία επιταγή», πρόσθεσε όμως ότι «η αξιοποίηση με την πώληση έχει διαφορά. Με την πώληση μία και έξω μειώνεις το χρέος, αλλά χάνεις ένας περιουσιακό στοιχείο».

Σημείωσε δε ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παρατήρησε ότι η εκλογολογία είναι αρνητική για τη χώρα και κανένα επιχείρημα δεν βοηθά τέτοιο ενδεχόμενο.

Δηλώσεις για την συνέντευξη Τύπου της τρόικας έκαναν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
Πηγή: skai.gr