ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Γ. Παπανδρέου: «Συμμαχία όλων»

«Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Δε θα πάνε χαμένες» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη και δυνατή. Δηλώσεις επικεφαλής ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Αριστεράς.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

 
Σκοπός μας είναι η σωτηρία της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα πέρυσι ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για μεγάλες ανατροπές.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε θυσίες για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αυτές οι θυσίες, αυτές και η συλλογική προσπάθεια πιάνουν τόπο. Τη χρονιά που έρχεται μπορούμε να ρίξουμε το βάρος στις μεγάλες αλλαγές» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες έδειξαν το δρόμο, ζήτησαν τη συνέχεια της πορείας και απαίτησαν την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα της χώρας.

«Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή τριετία δουλειάς και δημιουργίας για να αλλάξουμε ποριστικά την Ελλάδα. Οι θυσίες πιάνουν τόπο και δε θα πάνε χαμένες» τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι μπορούμε να αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος, να φτιάξουμε μία πολιτεία διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε με έμφαση ότι σε αυτόν τον αγώνα έχει δώσει το είναι του και την ψυχή του χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να πάρουν μέρος στον αγώνα για να αλλάξουν όλα όσα μας πληγώνουν, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία. «Δεν μας περισσεύει κανείς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «για να μη στηριζόμαστε σε δάνειες δυνάμεις, να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χρειαζόμαστε όλες μας τις δυνάμεις».

Επίσης, έκανε λόγια για μία συμμαχία όλων για μία πατρίδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μια πατρίδα που δεν αγνοεί τον αδύναμο και δε διώχνει τα νιάτα.

Στο τέλος του μηνύματός του ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει χρόνο ικανό και πολύτιμο για να αλλάξει και τόνισε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που πάει την πατρίδα μας μπροστά. Έχουμε τρία χρόνια να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε για δεκαετίες. Να δώσουμε μάχη για σωτηρία και αναμόρφωση της πατρίδας. Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε, η μάχη θα είναι στόχος ζωής».

Απέτυχε η προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε σε δήλωσή του ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αντ. Σαμαράς: «Η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του Α΄γύρου... η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία, και τόνισε ότι «η ΝΔ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα. «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».
Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.

Αλ. Παπαρήγα: Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους" , ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδέινωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

Η κα Παπαρήγα τόνισε το ΚΚΕ προβληματίζεται από το μεγάλο ποσοστό της αποχής, γιατί, όπως είπε, για λόγους αρχής το κόμμα της είναι υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών. Αναφερόμενη σε όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους πήγε στην κάλπη - στο δεύτερο γύρο - ψηφίζοντας λευκό και άκυρο, που ήταν και η θέση του κόμματος.

Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για υποκρισία, αναφερόμενη σε σχόλια για την μεγάλη αποχή και διερωτήθηκε ποιοί έστειλαν τον κόσμο στα σπίτια και ποιοί είναι αυτοί που λοιδωρούν τους αγώνες.

Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται διεργασίες στο λαό και τόνισε την ανάγκη να συναντηθούν με όσους ψήφισαν και τα δύο μεγάλα κόμματα για να κτιστεί ένα παλλαϊκό ρεύμα οργανωμένης πάλης στους τόπους δουλειάς.

Η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι η κρίση θα βαθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και προς αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι το μήνυμα της κάλπης από τον ελληνικό λαό προς τους πολιτικούς ήταν «σοβαρευτείτε». Εστίασε στην μεγάλη αποχή και τόνισε ότι είναι μια προειδοποιητική βολή πως «οι κοκορομαχίες και οι σκυλοκαυγάδες δεν αρέσουν στο λαό, που λέει "σκεφτείτε και δώστε λύση"». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι κατάλαβε το μήνυμα και άφησε μια χαραμάδα, ενώ χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τα περί ολικής επαναφοράς της που λέει η ΝΔ. «Μετά απο 25 χρόνια, ένα τέταρτο του αιώνα, η παράταξη χάνει την Αθήνα και πιθανότατα την συμπρωτεύουσα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι εκεί που προηγούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι με τις ψήφους του ΛΑΟΣ. «Η αλαζονεία είναι περιττή. Ας το καταλάβουν κάποιοι. Χρειάζεται σοβαρότητα και περισσότερος διάλογος», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αλ. Τσίπρας: Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, και στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους.

«Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας θα είναι δύσκολη και ανηφορική, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κοινωνία συνολικά, ενώ προέβλεψε ότι η χρεοκοπία του μνημονίου θα φέρει νέα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής , καθώς «όλη την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της ίδιας έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη, που δεν δίστασαν να λένε, εντός και εκτός Ελλάδας, πως δικαιώθηκε η πολιτική τους και ότι η κοινωνία στηρίζει την πολιτική τους».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τέλος την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της Αριστεράς και στη συνάντηση με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας.

Δήλωση Κουβέλη: Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει τη βασιμότητα και τη δυναμική της πρότασης που έκανε η Δ.Α. για τις υποψηφιότητες του Γ. Καμίνη και του Γ. Μπουτάρη, για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα. Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων υπήρξαν τα βασικά κριτήρια των επιλογών μας. Χαιρετίζουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας αυτές και οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα. Τα τεράστια ποσοστά αποχής μαρτυρούν την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους πολίτες να διαμορφώσουν την Πολιτική με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή.

 
Γεραπετρίτης: Σύντομα οι Έλληνες θα δουν διαφορά στο πορτοφόλι τους
Η μείωση των συμφωνημένων πρωτογενών πλεονασμάτων θα έρθει όταν πρώτα εμείς αποδείξουμε ότι αλλάζουμε το...
18.08.2019, 13:41
Mε το βλέμμα στη ΔΕΘ το Μαξίμου
Σε φουλ ρυθμούς μπαίνει το Μέγαρο Μαξίμου από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του...
18.08.2019, 08:13
Η αμερικανική πρεσβεία «δείχνει» παράταση της θητείας Πάιατ ως το 2020
Η πρεσβεία ανήρτησε είδηση που κάνει λόγο για παράταση της θητείας του πρεσβευτή των ΗΠΑ τουλάχιστον για...
16.08.2019, 17:31
Κικίλιας απαντά σε Πολάκη για τα έξοδα αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη
Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που...
15.08.2019, 18:07
Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συμπολίτες
Στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού...
15.08.2019, 13:23
Σε Βέρμιο και Τήνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός
Στην Παναγία Σουμελά Βερμίου και στην Τήνο βρίσκονται, για τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο...
15.08.2019, 11:26
Κικίλιας: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη
Θα θελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας Πυροσβέστης ρίχνεται στις φλόγες για...
14.08.2019, 17:13
Μητσοτάκης: Άμεση αποτύπωση της καταστροφής για αποκατάσταση των πληγέντων
Την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ζήτησε ο...
14.08.2019, 14:24
Γεννηματά από Εύβοια: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετέβη το μεσημέρι στις περιοχές της Εύβοιας που...
14.08.2019, 13:48
Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνάντηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και ακολούθως...
14.08.2019, 12:18

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.