Κολωνός: Το ράπισμα του Δικαστηρίου

Η δικαιοσύνη μπόρεσε σε σύντομο χρόνο να φέρει σε πέρας αυτή τη δυσώδη ιστορία, να δικάσει και να καταδικάσει τους πρωταγωνιστές αυτής της εγκληματικής δράσης με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι και να τους οδηγήσει στη φυλακή

Η φρικτή ιστορία με τις πολλαπλές σεξουαλικές κακοποιήσεις ενός ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, που εξόργισε την κοινή γνώμη, γέννησε προβληματισμούς για τη νοσηρότητα που κρύβουν γειτονιές και κοινωνικά περιβάλλοντα σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές δομές αδυνατούν να καλύψουν οικογενειακά κενά και ατομικές εγκληματικές αμέλειες.

Η δικαιοσύνη μπόρεσε σε σύντομο χρόνο να φέρει σε πέρας αυτή τη δυσώδη ιστορία, να δικάσει και να καταδικάσει τους πρωταγωνιστές αυτής της εγκληματικής δράσης με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι και να τους οδηγήσει στη φυλακή.

Πριν την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης όμως, είχαν φουντώσει σενάρια που εμφάνιζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε μέσα ενημέρωσης, ως σχεδόν δεδομένα, πως ο βασικός κατηγορούμενος είχε τις άκρες του και θα έβγαινε λάδι. Τα σενάρια αυτά στηρίζονταν στο γεγονός, ότι όταν ο ίδιος συνελήφθη και τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του, εμφανίστηκαν στοιχεία που τον έφεραν ως οπαδό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος.

Επειδή σε όλες τις υποθέσεις, ακόμα και σε εκείνες που δεν διαθέτουν εκ πρώτης όψεως πολιτικά χαρακτηριστικά, αυτά αναζητούνται και αναδεικνύονται, η περίπτωση του χρωματίστηκε από πολλές πλευρές πολιτικά και εξ αυτού τα σενάρια ότι θα βγει λευκή περιστερά από το Δικαστήριο καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις αντιδράσεις για αυτή την φρικώδη υπόθεση.

Τα σενάρια αυτά πήραν φωτιά όταν έγινε η πρόταση της εισαγγελέως, που ήταν απαλλακτική για τον εν λόγω κατηγορούμενο για ένα βαρύ αδίκημα, όμως καταδικαστική για άλλα και πάντως δεν τον έριχνε στα μαλακά.

Ηρθε όμως η απόφαση του Δικαστηρίου που έκανε δεκτή σε πολλά και την εισαγγελική πρόταση και κονιορτοποίησε τα σενάρια περί απαλλαγής του πρωταγωνιστή της αποτρόπαιης αυτής υπόθεσης, δίδοντας ηχηρό ράπισμα και σε εκείνους που με κάθε ευκαιρία στήνουν και ένα σενάριο χωρίς στοιχεία και χωρίς επιχειρήματα. Τη λογική να επικαλεστεί κάποιος. Ποιoς ήταν ο πρωταγωνιστής αυτής της άθλιας ιστορίας και ποιoς θα μπορούσε να έχει συμφέρον για να τον σώσει; Ολες αυτές οι συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις που έχουν πάρει τον χαρακτήρα χιονοστιβάδας πλέον πλήττουν σοβαρά τους θεσμούς, κλονίζουν τους πολίτες και αναπαράγουν τοξικότητες και αμφιβολίες για όλα, που δηλητηριάζουν την κοινωνική ατμόσφαιρα στήνοντας την επόμενη μέρα για τους «ψέκα» και εκείνους που θα πάνε ακόμα πιο πέρα στην ακροδεξιά!