ΑΠΟΨΕΙΣ


Τα παιδία παίζει

Υπάρχει ένα διαδικτυακό παιχνίδι που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε, το οποίο αποκαλύπτει τα πάντα για το σκάνδαλο της Νοβάρτις.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Υπάρχει ένα διαδικτυακό παιχνίδι που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε, το οποίο αποκαλύπτει τα πάντα για το σκάνδαλο της Νοβάρτις.

Ονομάζεται «BigPharma» και τα έχει όλα: πως θα δωροδοκείτε γιατρούς για να γράφουν τα φάρμακά σας, πώς θα επηρεάζετε τις κλινικές μελέτες για να εμφανίζουν τα προϊόντα σας πιο αποτελεσματικά από ότι είναι, πώς θα δημιουργείτε πανικούς για να στέλνετε τους πολίτες στα φαρμακεία και βέβαια πώς θα αξιοποιείτε την θέση σας στην αγορά για να χρεώνετε ληστρικές τιμές. Το παιχνίδι φυσικά δίνει την δυνατότητα να συμπεριφέρεστε με κοινωνική συνείδηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Το ότι αποτελούν μέρος ενός παιχνιδιού δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Βλέπετε όλα αυτά τα οποία τώρα υποδυόμαστε ότι ανακαλύπτουμε, είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Ελάχιστα μας απασχολούσαν όμως. Χρειάστηκε όμως να έρθουν οι «ξένοι» για να γίνει κάτι. Πρώτα η λαομίσητη τρόικα η οποία επέβαλε την μείωση των φαρμακευτικών δαπανών. Θυμόμαστε τι γινόταν τότε. Πότε πεθαίναμε από τα άθλια γενόσημα και πότε από το ότι μας έκοβαν τα φάρμακα και μας άφηναν χωρίς περίθαλψη. Για το ότι φτήνυναν και για το ότι μπήκε σιγά σιγά ένας έλεγχος στις συνταγογραφήσεις και στα ποσά που πήγαιναν στις φαρμακευτικές εταιρείες, ούτε μια καλή κουβέντα δεν ακούστηκε.

Μετά ήρθαν οι Αμερικανοί.
Θυμόμαστε με την Ζήμενς τι είχε γίνει. Έκαναν έλεγχο στο αμερικανικό χρηματιστήριο για τις πρακτικές της και βγήκαν τα μπουμπούκια στην Ελλάδα. Το ίδιο γίνεται τώρα με την Νοβάρτις. Ας λέει η κυβέρνηση ότι πρώτη φορά εξετάζεται το κύκλωμα των φαρμάκων, ότι τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση και άλλα βαρύγδουπα. Αν δεν υπήρχε η αμερικανική έρευνα δεν θα γινόταν τίποτα. Μας το έλυσαν κι αυτό οι «ξένοι».

Μας έλυσαν δηλαδή τα βασικά. Την διαχείριση και την τήρηση των νόμων. Οπότε είμαστε ελεύθεροι εμείς να προσθέσουμε την ειδικότητά μας. Να παίξουμε το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι. Η κυβέρνηση θα κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι είναι κλέφτες και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση ότι στήνει σκευωρίες. Ευτυχώς.Γιατί φαντάζεστε την εναλλακτική λύση; Να μην υπήρχαν οι «ξένοι» και να έπρεπε η Βουλή να κάνει μια εξεταστική επιτροπή για την πολιτική του φαρμάκου. Να κάνει έρευνα και να πάρει αποφάσεις για το πώς θα καθορίζονται οι τιμές, πώς θα ελέγχονται οι γιατροί και τα σχετικά. Κόλαση.

Θα έβγαινε ο ΙΣΑ και θα μιλούσε για μεγάλο αδελφό στους γιατρούς, θα έβγαιναν οι φαρμακοβιομήχανοι και θα έλεγαν ότι καταστρέφουμε την παραγωγή και θα οδηγηθούμε σε ελλείψεις φαρμάκων, άντε να τα βγάλουν πέρα οι βουλευτές μας. Θα έβγαζαν ένα πόρισμα καταδίκης της πολυφαρμακίας και θα γελούσαμε όλοι. Ενώ τώρα; Μπορούμε να παίζουμε πετροπόλεμο ήσυχοι ότι τα προβλήματά μας τα αντιμετωπίζουν άλλοι. Τα παιδία παίζει.

Οι «ξένοι» θα πείτε φεύγουν, δεν θα είναι πάντα εδώ να μας προστατεύουν. Ας μην ανησυχούμε όμως. Πάντοτε επιστρέφουν, έχουμε μια τάση κάθε μια γενιά να τα κάνουμε θάλασσα. Για να μην σας πω ότι αυτή τη φορά θα επιστρέψουν νωρίτερα. Γιατί μας βλέπω πολύ αγριεμένους να τους διώξουμε και να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες.
Ψυχαναλύοντας το Κίνημα Αλλαγής
Για κάποιους από το Κίνημα Αλλαγής το «Μητσοτάκης» είναι ο προαιώνιος εχθρός προσωποποιημένος ενώ για άλλους...
22.03.2018, 08:07
Η χρονομηχανή
Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουν ένταση στις σχέσεις με την Άγκυρα, διαφωνίες για το αναζωπυρωμένο...
20.03.2018, 16:12
Οι μετανάστες θα μας σώσουν
Έρευνα της «διαΝΕΟσις» καταδεικνύει πως έως το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας μπορεί να έχει μειωθεί έως και...
15.03.2018, 13:32
Η Ασφαλιστική Αγορά σε τροχιά εξόδου από την κρίση
Οι ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και τα διαμεσολαβούντα πρόσωπα, οφείλουν κι αυτοί να αναβαθμίσουν τις...
13.03.2018, 15:58
Από τον Τσε στην Τασία μια βρισιά δρόμος
Καμιά σχέση με τα «Αστοδι@λο» ή το «παρ@χ&σες» που ακούστηκαν στη Βουλή. Αν αυτός ο λόγος είναι προοδευτικός...
08.03.2018, 07:10
Από τη Μόνικα στη Ζάϊναμπ: η εκπαίδευση «μετράει» στην ελευθερία επιλογών
Monica wants to be an engineer… δηλαδή «η Μόνικα θέλει να γίνει μηχανικός», έλεγε το φεμινιστικό τραγουδάκι...
27.02.2018, 12:35
Ντροπή κυρία Ράνια
Επειδή μας το ζητήσατε θα σας κρίνουμε. Ντροπή κυρία Ράνια. Πιστεύαμε ότι ξεχωρίζατε. Η παραίτηση και η...
26.02.2018, 14:53
Ο Λάμπης ο φλου
Πρέπει να πω ότι πολύ τον ζηλεύω τον Λάμπη. Πώς τα έχει καταφέρει ο μπαγάσας κι ήταν πάντα στην σωστή πλευρά...
22.02.2018, 17:15
Νοvartis και θεάματα στο Κολοσσαίο του Συντάγματος
“Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου ψελλίζονται από κυβερνητικά...
22.02.2018, 15:50
ΕΠΙΛΟΓΕΣ— Προκόπης στ’ άρματα (μάχης)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας «ρόλος» που πρέπει να αποπνέει σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορεί να...
22.02.2018, 13:02

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.