Κλείσιμο

Αφυδάτωση: Δείτε τα σημάδια

Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό μέσω του ιδρώτα, των ούρων και των κοπράνων. Η αφυδάτωση κάνει την εμφάνιση της όταν η απώλεια νερού από το σώμα μας είναι μεγάλύτερη από αυτή που λαμβάνουμε ή αν υπάρχει κάποιος παθολογικός λόγος.
Η αφυδάτωση μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον καθένα μας καθώς το σώμα μας μας προειδοποιεί με μία σειρά ήπιων ή σοβαρότερων ενδείξεων.

Κάποια απο τα πιο εμφανή σημάδια είναι :


ΔΙΨΑ : Η έλλειψη νερού στο σώμα μας επηρεάζει τη συγκέντρωση ηλεκτρολυτών το οποίο οδηγεί σε μία σειρά προβλημάτων.
ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗΣ : Το σώμα μας όταν έχει χαμηλά ποσοστά νερού περιορίζει τις δραστηριότητες του μέσω εντολής του εγκεφάλου, ώστε να περιοριστεί η επιπλέον απώλεια υγρών.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ : Η λειτουργία του εγκεφάλου, των νεύρων και των ιγμορείων βασίζονται στη σωστή ισορροπία νερού στο σώμα. Όταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, ένα από τα σημάδια που μπορεί να σας στέλνει το σώμα είναι ο πονοκέφαλος.
ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ ΟΥΡΑ :Τα διαυγή ανοιχτόχρωμα ούρα αποτελούν σημάδι καλής ενυδάτωσης του οργανισμού. Εάν τα ούρα είναι σκουρόχρωμα ή παρατηρείτε κηλίδες αίματος, πρέπει να σταματήσετε αμέσως την άσκηση. Τα υπερβολικά ανοιχτόχρωμα ούρα από την άλλη, δείχνουν ότι ο οργανισμός σας είναι υπερενυδατωμένος.
ΘΑΜΠΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ :  Αν το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, δείχνει υγιές,λαμπερό. Όταν είναι αφυδατωμένο στερείται ελαστικότητας και δεν θα επανέρχεται στη θέση του. Κάντε το εξής απλό: πιέστε το δέρμα σας και αν δεν επανέλθει αμέσως στη φυσιολογική του θέση γρήγορα, αυτό είναι σημάδι σοβαρής αφυδάτωσης.
ΠΥΡΕΤΟΣ/ΡΙΓΗ :Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερθερμία ή/και  συμπτώματα που σχετίζονται με τον πυρετό, όπως ρίγη. Αυτό συμβαίνει γιατί μεταβάλλεται το σημείο αναφοράς της φυσιολογικής σας θερμοκρασίας.
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Μελέτες δείχνουν ότι η αφυδάτωση αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια, λόγω αυξημένης γλοιότητας του αίματος.
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ: Η αφυδάτωση μειώνει την παραγωγή σάλιου και την προστασία που αυτό παρέχει στα δόντια.

Τα κύτταρά μας είναι ουσιαστικά θρεπτικά στοιχεία που είναι διαλυμένα σε νερό για να μπορούν να απορροφούν επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, να αποβάλουν τοξίνες και να συνθέτουν ένζυμα, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές κλπ., δηλαδή όλα τα βιοχημικά μόρια που χαριζόμαστε για να είμαστε ζωντανοί και υγιείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που το σώμα μας είναι πάνω από 70% νερό & ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε νερό.

Το καθαρό, υγιεινό νερό από τα συστήματα καθαρισμού του νερού της CAMELOT INTERNATIONAL HEALTH ORGANIZATION κάνει καλό στην υγεία μας