ΝΕΡΟ, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΖΩΗΣ


Αφυδάτωση: Δείτε τα σημάδια

 

Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό μέσω του ιδρώτα, των ούρων και των κοπράνων. Η αφυδάτωση κάνει την εμφάνιση της όταν η απώλεια νερού από το σώμα μας είναι μεγαλύτερη από αυτή που λαμβάνουμε ή αν υπάρχει κάποιος παθολογικός λόγος.
Η αφυδάτωση μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον καθένα μας καθώς το σώμα μας μας προειδοποιεί με μία σειρά ήπιων ή σοβαρότερων ενδείξεων.

Κάποια απο τα πιο εμφανή σημάδια είναι :

ΔΙΨΑ : Η έλλειψη νερού στο σώμα μας επηρεάζει τη συγκέντρωση ηλεκτρολυτών το οποίο οδηγεί σε μία σειρά προβλημάτων.
ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗΣ : Το σώμα μας όταν έχει χαμηλά ποσοστά νερού περιορίζει τις δραστηριότητες του μέσω εντολής του εγκεφάλου, ώστε να περιοριστεί η επιπλέον απώλεια υγρών.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ : Η λειτουργία του εγκεφάλου, των νεύρων και των ιγμορείων βασίζονται στη σωστή ισορροπία νερού στο σώμα. Όταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, ένα από τα σημάδια που μπορεί να σας στέλνει το σώμα είναι ο πονοκέφαλος.
ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ ΟΥΡΑ :Τα διαυγή ανοιχτόχρωμα ούρα αποτελούν σημάδι καλής ενυδάτωσης του οργανισμού. Εάν τα ούρα είναι σκουρόχρωμα ή παρατηρείτε κηλίδες αίματος, πρέπει να σταματήσετε αμέσως την άσκηση. Τα υπερβολικά ανοιχτόχρωμα ούρα από την άλλη, δείχνουν ότι ο οργανισμός σας είναι υπερενυδατωμένος.
ΘΑΜΠΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ :  Αν το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, δείχνει υγιές,λαμπερό. Όταν είναι αφυδατωμένο στερείται ελαστικότητας και δεν θα επανέρχεται στη θέση του. Κάντε το εξής απλό: πιέστε το δέρμα σας και αν δεν επανέλθει αμέσως στη φυσιολογική του θέση γρήγορα, αυτό είναι σημάδι σοβαρής αφυδάτωσης.
ΠΥΡΕΤΟΣ/ΡΙΓΗ :Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερθερμία ή/και  συμπτώματα που σχετίζονται με τον πυρετό, όπως ρίγη. Αυτό συμβαίνει γιατί μεταβάλλεται το σημείο αναφοράς της φυσιολογικής σας θερμοκρασίας.
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Μελέτες δείχνουν ότι η αφυδάτωση αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια, λόγω αυξημένης γλοιότητας του αίματος.
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ: Η αφυδάτωση μειώνει την παραγωγή σάλιου και την προστασία που αυτό παρέχει στα δόντια.

Τα κύτταρά μας είναι ουσιαστικά θρεπτικά στοιχεία που είναι διαλυμένα σε νερό για να μπορούν να απορροφούν επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, να αποβάλουν τοξίνες και να συνθέτουν ένζυμα, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές κλπ., δηλαδή όλα τα βιοχημικά μόρια που χαριζόμαστε για να είμαστε ζωντανοί και υγιείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που το σώμα μας είναι πάνω από 70% νερό & ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε νερό. 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :Κανάτα Φίλτρο Νερού Columbia Pot
17.04.2019, 12:37
Ωραίο, αρωματικό νερό! Ιδέες για να πίνουμε περισσότερο
12.04.2019, 17:30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Φίλτρο Νερού για Μπάνιο ή Νιπτήρα
Πόσο επικίνδυνο είναι το νερό που χρησιμοποιούμε για να πιούμε και να κάνουμε μπάνιο;
11.04.2019, 13:52
ΥΓΕΙΑ: Νερό! Πόσο πρέπει να πίνετε καθημερινά;
Είναι μια απλή ερώτηση χωρίς εύκολη απάντηση.
08.04.2019, 17:33
ΝΕΡΟ :Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση
02.04.2019, 16:09
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Ανοξείδωτο Μπουκάλι Imperial με Φίλτρο
28.03.2019, 14:29
Επιδείνωση της ρύπανσης από τα πλαστικά- Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες
27.03.2019, 12:49
ΥΓΕΙΑ :Μη σκοτώνετε τα μικρόβια του οργανισμού σας
27.03.2019, 12:47
Παγκόσμια ημέρα Νερού και οι αριθμοί που περιγράφουν το πρόβλημα, τρομάζουν!
22.03.2019, 15:30
22 Μαρτίου : Παγκόσμια ημέρα Νερού με θέμα "Να μη μείνει κανείς πίσω"
Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα Νερού;
20.03.2019, 14:50

1 | 2 | 3  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.