Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, ουσία η οποία περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προγενέστερες μελέτες έχουν αποδείξει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φλαβονόλης και τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων. Όμως, παρ’ όλα τ’ άλλα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να γίνεται υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας, διότι είναι πλήρης κορεσμένων λιπαρών και έχει πολλές θερμίδες.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.