H μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

H μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καθώς η κατανάλωσή της μειώνει τη γλυκόζη και την «κακή» χοληστερίνη στο αίμα, αυξάνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο της «καλής» χοληστερίνης, μεταδίδει η δικτυακή πύλη HealthDay επικαλούμενη στοιχεία των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, ουσία η οποία περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προγενέστερες μελέτες έχουν αποδείξει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φλαβονόλης και τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων. Όμως, παρ’ όλα τ’ άλλα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να γίνεται υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας, διότι είναι πλήρης κορεσμένων λιπαρών και έχει πολλές θερμίδες.
Πηγή: skai.gr