Όσοι τρώνε πρωϊνό συνηθίζουν να τρώνε κατά 12,3% πιο υγιεινά (infographic)

H εφαρμογή The Eatery για συσκευές iPhone αποσκοπεί στη βελτίωση της διατροφής μας. Ο τρόπος που το κάνει είναι απλός: όταν τρώτε κάτι, το βγάζετε φωτογραφία, βάζετε μια βαθμολογία από "πολύ υγιεινό" μέχρι "καθόλου υγιεινό" και το ανεβάζετε στο προφίλ σας, όπου οι φίλοι σας μπορούν να βάλουν τη δική τους βαθμολογία. Έτσι, σχηματίζετε μια αντικειμενική άποψη για την διατροφή σας και αποκτάτε ένα επιπλέον κίνητρο για να προσέχετε τι τρώτε.

Η εφαρμογή διατέθηκε για πρώτη φορά στο App Store της Apple πριν έξι περίπου μήνες και σε αυτό το διάστημα έχει συλλέξει 7,68 εκατομμύρια βαθμολογίες φαγητού από 50 χώρες και τις ανέλυσε για να φτάσει σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την διατροφή μας.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, όσοι τρώνε πρωϊνό συνηθίζουν να τρώνε κατά 12,3% πιο υγιεινά στα υπόλοιπα γεύματα. Επίσης, το φαγητό που τρώμε τείνει να μειώνεται διατροφικά κατά 1,7% για κάθε ώρα της ημέρας που περνάει - άλλος ένας λόγος για να τρώμε πρωϊνο.

Επίσης, όσοι βρίσκονται σε δίαιτα (οποιαδήποτε δίαιτα) τρώνε τουλάχιστον 15,2% καλύτερα, ενώ όσοι τρώνε στο σπίτι έχουν καλύτερη διατροφή κατά 12,7%.

Τα παρακάτω infographics απεικονίζουν όλη την ανάλυση της εφαρμογής - για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να επισκεφτείτε το www.massivehealth.com









Πηγή: skai.gr