556 κρεβάτια του ΕΣΥ σε πολίτες με ιδιωτική ασφάλιση

Σε συμφωνία του ΕΣΥ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες προχωρούν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα.

Η σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, που οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπει ότι πολίτες με ιδιωτική ασφάλιση θα έχουν πρόσβαση σε 556 κρεβάτια του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», η διάθεση των κλινών θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το κέρδος για το ΕΣΥ θα προκύψει από την αναβάθμιση θέσης ανά ημέρα νοσηλείας. Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά της Γ' από την Α' θέση.

Το κέρδος θα είναι μεγάλο και για τις ιδιωτικές εταιρείες, αφού το τίμημα που θα καταβάλουν στο ΕΣΥ είναι σαφώς μικρότερο από το τίμημα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», το νοσοκομείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ιδιωτών είναι το Τζάνειο, δεδομένου ότι μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπέρηχων.

Ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που παραχωρεί 16 κλίνες.
Πηγή: skai.gr