Κλείσιμο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: Προληπτικοί έλεγχοι στο Μαρούσι

Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε για 3η συνεχή χρονιά ειδικευμένη ομάδα από το πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ. Στην ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, παραβρέθηκε και συμμετείχε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Η σπιρομέτρηση πραγματοποιήθηκε από εθελοντές ιατρούς. Συνολικά 160 πολίτες υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της πνευμονικής τους λειτουργίας.

Παράλληλα
, στον ίδιο χώρο, έγινε λιπιδαιμικός έλεγχος σε 171 πολίτες, και πραγματοποιήθηκαν 513 μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.

Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών ορίων το ιατρικό προσωπικό συνέστησε επανέλεγχο.

Στους πολίτες που συμμετείχαν στους ελέγχους διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, και θέματα πρόληψης της υγείας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες πρόληψης της υγείας, που υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης και του Δημοτικού Πολυιατρείου.
Πηγή: skai.gr