Θάνατος 50χρονης από τη νέα γρίπη

Στα 30 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, τα θύματα από τον ιό στη χώρα μας, μετά και το θάνατο 50χρονης γυναίκας το Σάββατο το πρωί.

Η γυναίκα, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, παρουσίασε οξεία αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια, ενώ έπασχε από παχυσαρκία.

Νικήθηκε ο "ιός" της καχυποψίας

Την ίδια στιγμή, ο "ιός" της καχυποψίας σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες του εμβολίων της νέας γρίπης φαίνεται να υποχωρεί στην κοινή γνώμη, καθώς, μετά το πρώτο διάστημα, οι εμβολιασμοί είναι πλέον μαζικοί, παρά την ταλαιπωρία σημειώνεται σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 25.000 άνθρωποι, ενώ συνολικά ο αριθμός των εμβολιασθέντων προσεγγίζει τις 200.000.

Στόχος είναι να εμβολιαστούν πέντε εκατομμύρια άτομα, προκειμένου να δημιουργηθεί αποτελεσματική "ασπίδα προστασίας" έναντι της νόσου.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 8.500 περιστατικά της νέας γρίπης, που αφορούν κυρίως παιδιά και νέους έως 34 ετών.

Παρενέργειες του εμβολίου έχουν εμφανιστεί σε 110 άτομα, με τους περισσότερους εξ αυτών να εμφανίζουν μούδιασμα στα άνω άκρα.

Πηγή: skai.gr