Δολοφονία Άλκη: Ποιους «δείχνει» το DNA πάνω στο δρεπάνι-στειλιάρι- Γιατί θα αφεθεί ελεύθερος ο 20χρονος στην Αλβανία

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη από την στιγμή μάλιστα που οι συλληφθέντες αλληλοκατηγορούνται και στις καταθέσεις ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη για το άγριο έγκλημα στον άλλον.  

Τι βρέθηκε στο δρεπάνι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βρέθηκε DNA του Άλκη σε ένα από τα δολοφονικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση, στο δρεπάνι,  στο οποίο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκε και αποτύπωμα του 21χρονου Ι.Κ 

Υπενθυμίζεται πως με το ίδιο δρεπάνι είχε τραυματιστεί και ένας από τους δύο φίλους του 19χρονου. 

Τι βρέθηκε στο στειλιάρι 

DNA του Άλκη βρέθηκε και στο ξύλινο στειλιάρι στο οποίο εντοπίστηκε και γενετικό αποτύπωμα από τον 23χρονο A.C.

Το παρασκήνιο της παράδοσης στην Αλβανία 

Το μεσημέρι της Πέμπτης παραδόθηκε ο 11ος κατηγορούμενος, 20χρονος ο οποίος καταζητούταν από τις αρχές καθώς μετά την δολοφονική επίθεση του 19χρονου, είχε διαφύγει οδικώς στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του από την Κρυσταλοπηγή.

Ο 20χρονος δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω διεθνούς εντάλματος και απέρριψε το ενδεχόμενο να περάσει παράνομα στην χώρα μας. Έτσι προτίμησε να παραδοθεί στην Αλβανική αστυνομία στην Κορυτσά. Ωστόσο, είναι αμφίβολη και χρονοβόρα η έκδοση του στην Ελλάδα. Ακόμα και ο ίδιος ο 20χρονος να συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί κανένα κράτος δεν εκδίδει τους πολίτες του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως αύριο θα πάει στον εισαγγελέα, ενώ θα υπάρξει αλληλογραφία των υπουργείων δικαιοσύνης των δύο χωρών για την περίπτωση του. Ωστόσο, αν η Ελλάδα στείλει την δικογραφία θα πρέπει να δικαστεί εκεί κάτι που οι ελληνικές αρχές δεν θέλουν. Σε αυτό το πλαίσιο  ενδεχομένως να μην σταλεί η δικογραφία, να αφεθεί ελεύθερος και από εκεί και πέρα η παράδοση στις ελληνικές αρχές αφήνεται στην δική του πρόθεση. 

Πηγή: skai.gr