Κλείσιμο

Από μια κλωστή κρέμεται το ραντεβού της Δευτέρας με τους αγρότες

Από μια κλωστή φαίνεται πως κρέμεται το αυριανό ραντεβού των αγροτών με την κυβέρνηση καθώς οι αγρότες δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν σε σχέση με τον αριθμό των εκπροσώπων που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό.

Την ελπίδα ότι στην αυριανή συνάντηση
με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την αποψινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που στόχο είχε την προετοιμασία της αυριανής συνάντησης με τους αγρότες. 

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να μην προσέλθουν στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό δηλώνουν οι αγρότες της ομάδας των Τεμπών που απαρτίζεται από 38 μπλόκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής «εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος... τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση».

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος... τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των Τεμπών Παναγιώτης Καλογιάννης.

Οι εκπρόσωποι των Τεμπών ζητούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων στην αυριανή συνάντηση και όχι εκπρόσωποι άλλων φορέων.









Πηγή: skai.gr