Σε αναζήτηση συναίνεσης με την ακαδημαϊκή κοινότητα
Στη Σύνοδο των πρυτάνεων, στην Ερέτρια, πρόκειται να μιλήσει το απόγευμα ο νέος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να δηλώσει ότι ο νόμος – πλαίσιο θα εφαρμοστεί, καθώς αποτελεί νόμο του κράτους.

Ωστόσο ο κ. Αρβανιτόπουλος αναμένεται να υιοθετήσει ηπιότερους τόνους, σε μία προσπάθεια να πετύχει συναίνεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες- να εκδώσουν ψήφισμα με το οποίο θα ζητούν τέσσερις αλλαγές στο νέο νόμο – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Ο προεδρεύων του πρυτανικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Φεγγερός, έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ για τιμωρητική διάθεση του υπουργείου και ζήτησε να αποσυνδεθεί η χρηματοδότηση από την εκλογή πρυτάνεων.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο