Κλείσιμο

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Επιδείνωση παρουσιάζει από το βράδυ της Τρίτης ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις άνεμους, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στέρεας και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Τετάρτη θα επεκταθούν στη Θράκη, το ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο αιγαίο που σταδιακά την Τετάρτη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά το δρομολόγιο του ΒLUE STAR ΠΑΡΟΣ στις 17:30 για Σύρο Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολακαι του ΒLUE STAR 1 στις 19:00 για Θήρα, Κω, Ρόδο., αλλά και του Πρέβελη στις 18:00 για Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

Πάντως, τα βραδινά δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη γίνονται κανονικά.

Καλό είναι οι επιβάτες, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.
Πηγή: skai.gr