Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ - Δε θα υπάρξει πρόβλημα λένε οι ιδιοκτήτες (upd)

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Μεγάλη Πέμπτη αποφάσισε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες δεν τηρούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη το 2010, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν απολύσει δεκάδες οδηγούς και εισπράκτορες.

Προειδοποιούν επίσης ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστουν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι και ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Διευκρίνισαν ότι θα ζητήσουν αν χρειασθεί και τη βοήθεια της αστυνομίας προκείμενου να εκτελεστούν τα δρομολόγια.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το θέμα απεργίας, τα λεωφορεία λειτουργούν κανονικά όλοι οι ιδιοκτήτες το 90% εργάζονται σε αυτά. Ένα 5% με 10% είναι που είναι εργαζόμενοι» δήλωσε ο Σοφοκλής Φάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ.

Στο μεταξύ, στα ΚΤΕΛ της Χαλκιδικής, το απόγευμα του Σαββάτου εκτυλίχθηκαν επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών κι εργαζόμενων οι οποίοι ζήτησαν την ανάκληση 6 απολύσεων.

Ιδιοκτήτες λεωφορείων ήρθαν στα χέρια με απεργούς που εμπόδιζαν τα οχήματα να ξεκινήσουν. Χρειάστηκε ακόμα και η παρέμβαση των ΜΑΤ.
Πηγή: skai.gr