Στον αέρα οι εκλογές για τα πρυτανικά συμβούλια

Στον αέρα είναι οι σημερινές εκλογές για την ανάδειξη μελών του πρυτανικού συμβουλίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Βασίλης Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης, στη Θεσσαλονίκη, ομάδα 100 φοιτητών κοινοβουλευτικού κόμματος έχουν καταλάβει τις αίθουσες που θα γίνονταν ψηφοφορίες.

Είπε ακόμα ότι στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων του πανεπιστήμιου, Τάκης Πολίτης ζήτησε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και τους φοιτητές να ματαιώσουν τις σημερινές εκλογές.

Η οργανωτική επιτροπή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέβαλε τις εκλογές για τις 14 Μαρτίου, λόγω του κλίματος που επικρατεί.

Παράλληλα, Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διονύσης Κλάδης αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές, καθώς φοιτητές ματαίωσαν την συνεδρίαση της επιτροπής για τις τελευταίες τεχνικές, οργανωτικές και διαδικαστικές ενέργειες. Έτσι η επιτροπή αποφάσισε την ματαίωση των εκλογών για να αποφευχθεί ένταση.

«Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου και δεν πρόκειται να αλλάξει» είπε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενοι στους πρυτάνεις που αντιτίθενται.

Μάλιστα, σημείωσε ότι όσοι αποφασίζουν ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, παίρνουν την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στο πανεπιστήμιο, που σε τέτοια περίπτωση, θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, φοιτητές και πανεπιστημιακοί που αντιδρούν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν καταστρώσει σχέδιο για να ματαιώσουν τις εκλογές οργανώνοντας ακόμη και μεταφορά οπαδών στα τρία Ιδρύματα που θα στηθούν κάλπες: Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.
Πηγή: skai.gr