Σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Κοραή - Καίγονται μία τράπεζα και δύο καταστήματα

Διάσπαστες εστίες έντασης αυτή την ώρα περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος, με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, ρήψη δακρυγόνων και πετροπόλεμο.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώνονται στην οδό Όθωνος, στην οδό Χρ. Λαδά, όπου έχει παραδοθεί στις φλόγες ένα κτίριο καθώς και στη πλατεία Κοραή όπου καίγεται υποκατάστημα τράπεζας, καθώς και δύο καταστήματα.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, όπως επίσης και οι προσαγωγές, ενώ για ακόμα μία φορά βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Φθορές προκλήθηκαν και στην είσοδο του Νομισματικού Μουσείου επί της Πανεπιστημίου και Αμερικής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να πετούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» αρχικά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εν συνεχεία με δακρυγόνα.

Μέσα σε λίγη ώρα τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία. Τα ΜΑΤ επιχειρούν να απωθήσουν τους ταραξίες, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής.

Συμπλοκές σημειώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου, Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ και μέσα στο ξενοδοχείο King George, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Λόγω των επεισοδίων κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.
Πηγή: skai.gr