Προβλήματα από την κακοκαιρία - Σε επιφυλακή ο Έβρος

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία, στην Ορεστιάδα, λόγω της αύξησης των υδάτων του ποταμού «Ερυθροπόταμου», διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας, ενώ λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διεκόπη η κυκλοφορία και σε περιοχές στη Ροδόπη. (Αναλυτικά τα σημεία παρακάτω).

Αντιολησθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας. (Αναλυτικά τα σημεία παρακάτω).

Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι η κυκλοφορία όλων των οχημάτων τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο υπόλοιπο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, διεξάγεται κανονικά, ωστόσο προειδοποιούν ότι κρίνουν ως απαραίτητο τον εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Φλώρινας, Κάτω Υδρούσα δεν ηλεκτροδοτείται, ενώ μερικώς ηλεκτροδοτούνται τα Δ.Δ. Πολυποτάμου- Τριανταφυλλιάς, Παλέστρας, Ατραπού και Αμμοχωρίου, του ίδιου Δήμου.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των Δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

Μάλιστα, ήδη καταγράφτηκαν ζημιές σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, όπου λόγω υπερχείλισης ρέματος από φερτά υλικά, εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν και αγνοούνται περισσότερα από εκατό αιγοπρόβατα.

Παράλληλα, από το πρωί της Κυριακής παραμένει στα όρια επιφυλακής η στάθμη των υδάτων των ποταμών Άρδα και Ερυθροπόταμου, ενώ στην περιοχή Πυθίου η στάθμη άγγιξε τα 5,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένεται να παροχετευθούν στον Έβρο, μεγαλύτεροι όγκοι υδάτων από τους ποταμούς Τούντζα και Άρδα.

Στη Μεσσηνία, οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονοι κυματισμοί έχουν προκαλέσει ζημιές σε παραλιακούς δρόμους και σε άλλα σημεία. Ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή του Ταϋγέτου, όπου ο αέρας κατέστρεψε τις στέγες έξι σπιτιών, ενώ βράχια έπεσαν στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης τα οποία απομακρύνθηκαν από συνεργεία που ήταν σε επιφυλακή.

Πέτρες ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή Ακρογιάλι του δήμου Καλαμάτας που απομακρύνθηκαν από συνεργεία του δήμου. Προβλήματα σημειώθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της Μεθώνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού «Ερυθροπόταμου», διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας.
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία: α) Διάβαση ποταμού «Βοσβόζη» (περιοχή Ήφαιστου) και β) Σε (3) διαβάσεις του ποταμού «Τρελοχείμαρρου» (περιοχές Κάλχα, Κοσμίου, Μεσοχωρίου, γ) Διάβαση ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), δ) Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), ε) Διάβαση ποταμού μεταξύ Δοκού και Σκαλώματος – Σαπίων, στ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Ποντικόρεμα μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας, ζ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Ιασσίου – Ερρενού, η) Διάβαση ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής – Διώνης και θ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Λοφαρίου - Στρύμης. Τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης. Επιλαμβάνονται οι Δήμοι Κομοτηνής – Αρριανών – Φιλλύρας – Σαππίων – Μαρώνειας – Ιασμίου και Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Διακοπή κυκλοφορίας και τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων, στις υδάτινες διαβάσεις Σκαλώματος, Δοκού και Κάλχα.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας, από 18ο έως 28ο χλμ. μέσω Βιτσίου.


Β΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 10ο έως 30ο χλμ., μέσω Βιτσίου.
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
Επ. Ο. Ποντοκώμης – Μαυροδενδρίου
Επ. Ο. Πτολεμαίδας - Βλάστης, από 12ο έως 24ο χλμ.
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων, από 30ο χλμ - έως 50ο χλμ. (μέσω Νεστορίου).
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 20ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 20ο έως 54ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 20ο έως 43ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Παλαιού Αγίου Αθανασίου, από 7ο έως 9ο χλμ.
Επ. Ο. Άρννισας – Χ/Κ. Βόρρας, από 12ο έως 24ο χλμ.
Α.Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ
Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82ο έως 98,3ο χλμ. (όρια Ν. Κοζάνης).
Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 9,3ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).
Επ. Ο. Βέροιας - Δασκίου, από 8,1ο έως 43ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας - Κωστοχωρίου, από διασταύρωση οδού 25ης Μαρτίου, έως 19,3ο χλμ.
Α. Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Επ. Ο. Ελατοχωρίου έως Χ/Κ.
Α. Δ. ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Γρίβας – Λιβαδιών, από 3ο χλμ.
Α. Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Περιοχή Ταξιάρχη στο όρος Χολομώντα

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από 15ο έως 30ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα).

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α.Δ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Επ. Ο. Λύχνου – Καστανιάς – Μεσοχωρίου – Περιστερίου – Πύργου – Δάφνης (περιοχή Υπάτης, Δήμου Λαμίας).
Επ. Ο. Αμφίκλειας – Χ/Κ Παρνασσού, από 5ο έως το 17ο χλμ.
Α.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ
Επ. Ο. Γραβιά – Καλοσκόπη – Πυρά - Μαύρο Λιθάρι - Καστριώτισσα - Πανουργιά – Στρόμη – Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού – Πολύδροσος – Επτάλοφος - Χ/Κ Παρνασσού – Πενταγιού – Αρτοτίνα – Συκιά - Αθανάσιο Διάκο – Καρούτες - Άμφισσα – Διακόπι – Δαφνό – Κροκύλειο – Αρτοτίνα.
Α.Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Επ.Ο. Στενής – Στροπώνων, Δημοτική οδός Αγ. Αθανασίου Γλυφάδας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από το Δ.Δ. Λιμνήστας και άνω.
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου – Αράχωβας.


Γ΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Φλώρινας, Κάτω Υδρούσα δεν ηλεκτροδοτείται, ενώ μερικώς ηλεκτροδοτούνται τα Δ.Δ. Πολυποτάμου- Τριανταφυλλιάς, Παλέστρας, Ατραπού και Αμμοχωρίου, του ίδιου Δήμου.
Πηγή: skai.gr