Κλείσιμο

ΞΕΕ: Κλειστά 18 ξενοδοχεία στο κέντρο ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί

Λουκέτο έβαλαν τον τελευταίο χρόνο 18 ξενοδοχεία της Αθήνας λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και εξαιτίας της συνεχούς υποβάθμισης και της αύξησης της εγκληματικότητας που διώχνουν και τους τελευταίους πελάτες, σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γιώργο Καμίνη, η υποβάθμιση του κέντρου θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα.

Ο κ. Τσακίρης κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, το αφήνουν «έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι προχωρά στη διαμόρφωση πολυνομοσχεδίου «για τη σωτηρία της Αθήνας», σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή. Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης την ανάγκη συντονισμού της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος έχει τη δομή, οι άλλοι έχουν τους πόρους» και πρόσθεσε ότι η Δημόσια Διοίκηση «έχει ευνουχιστεί».

Ο κ. Καμίνης επισήμανε τον κίνδυνο «ερήμωσης και γκετοποίησης» του κέντρου της Αθήνας μιλώντας την Παρασκευή και στο 22ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου,
Πηγή: skai.gr