Όθωνας: Ο πολίτης έχει μπουχτίσει από λόγια

Στα μέτρα που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.

«Ο πολίτης έχει μπουχτίσει από λόγια. Δεν μου είναι άγνωστες οι συνθήκες στο κέντρο, δεν με εκπλήττει η δυσπιστία, αλλά είναι άδικο για την κυβέρνηση ο γενικός αφορισμός ότι η κυβέρνηση έχει ξανά εξαγγείλει μέτρα χωρίς αποτέλεσμα» σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Όθωνας έκανε λόγο για μία εκρηκτικά δύσκολη κατάσταση που αφορά ένα συγκεκριμένο μέρος της πρωτεύουσας. «Το θέμα που δημιουργήθηκε εκεί δεν λύνεται ούτε σε μία εβδομάδα, ούτε σε έναν μήνα. Υπάρχει η δυνατότητα για μία πιο εμφανή, προληπτική, και αποτρεπτικού χαρακτήρα παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε συνδυασμό με τη δημοτική αστυνομία».

Ο υφυπουργός επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο αναφέροντας ότι «έγιναν δύο αλόγιστες νομιμοποιήσεις μεταναστών από τον κ. Παυλόπουλο.»

Για τη δημιουργία κέντρων πρώτης υποδοχής ανέφερε ότι «δεν μιλάμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά κέντρα πρώτης υποδοχής με διαδικασία ελέγχου για το διαχωρισμό όσων έχουν προϋποθέσεις να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και δικαιούνται ασύλου και όλων των υπολοίπων.»

Για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών όσον αφορά τη δημιουργία των κέντρων πρώτης υποδοχής ο κ. Όθωνας έκανε λόγο για αντισταθμιστικά οφέλη.

«Η διαδικασία χορήγησης ασύλου σημείο κλειδί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Από διαδικασία ετών θα γίνει διαδικασία μηνών» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr