YΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς

Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών στα επόμενα τέσσερα χρόνια, επιμένουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης, και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

«Η χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών» τόνιζαν. Από το ΥΠΟΙΚ προσθέτουν ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη- και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

«Προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα ‘’συμφωνία’’ της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει» σχολίασαν οι παράγοντες του υπουργείου.
Πηγή: skai.gr